x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show-ul Iris 35 începe la ora 20.00

Show-ul Iris 35 începe la ora 20.00

de Alex Revenco    |    21 Iun 2012   •   17:16
Show-ul Iris 35 începe la ora 20.00

FunTime Production si Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza in aceasta seara spectacolul aniversar Iris 35, in Piata Constitutiei. Nu vom vedea concerte in deschidere, dar cei de la Iris vor avea ca invitati speciali pe rapper-ul Puya si binecunoscuta soprana Felicia Filip.

De-a lungul unei cariere de 35 de ani, cel mai iubit grup rock din Romania si-a pastrat un public fidel dar a sI cucerit, pe parcursul timpului, noi si noi fani. Pana in prezent, Iris a realizat saisprezece albume, trei discuri singles (pe bune, adica aparute pe CD !) sI doua DVD-uri. Din 1977 incoace, Iris a sustinut peste 5000 de concerte, in fata unui numar de spectatori echivalent cu cel putin o treime din populatia tarii. De ani sI ani de zile, formatia evolueaza in componenta: Cristi Minculescu- solist vocal, Nelu Dumitrescu- tobe, Boro- bass, Valter Popa- chitara sI Relu Marin- claviaturi.

Concertul aniversar ce trebuia sa se desfasoare pe Arena Nationala a fost mutat in Piata Constitutiei, schimbarea survenind din motive tehnice ce nu tin de artisti sau de organizatori. Organizatorul concertului, Dorian Ciubuc de la Fun Time Production, a spus ca nu ar fi avut timp suficient sa schimbe gazonul unde ar fi fost amplasata scena, pentru finala Supercupei Romaniei la fotbal. Gazonul respectiv trebuia adus din Slovacia, de la furnizorul unic acceptat, iar echipamentele pentru concert ar mai fi stat montate inca patru zile dupa concert, a mai explicat Ciubuc.

Organizatorul precizeaza ca biletele deja achizitionate pentru Iris 35 isi pastreaza valabilitatea si vor fi relocate pentru Piata Constitutiei astfel: categoria "Tribuna Inel Inferior" in zona "Golden Circle" la pretul de 100 de lei; categoria "Tribuna Inel Superior", "Peluza Nivel Inferior" si "Gazon A" in "Zona A" la pretul de 75 de lei; categoria "Peluza Nivel Superior" si "Gazon B" in "Zona B" la pretul de 50 de lei; categoria "VIP" in tribuna VIP, cu numerotare de locuri similara, la pretul de 150 de lei. Cu putin timp inainte de concertul Iris 35, Cristi Minculescu a spus: "acest concert aniversar va beneficia de o productie foarte mare, gandita pentru scena mare a lui Dorian Ciubuc, folosita la festivalul Cerbul de Aur...Mizam pe un public numeros, cel putin cum a fost la ultima serbare, cea de 30 de ani, de acum cinci ani, la Aeroportul Baneasa'. Accesul publicului incepe la ora 18.00, iar concertul la ora 20.00.

REMEMBER: La Iris 30 de ani au fost 15.000 de fani
Decorati in 2007 cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, componentii formatiei Iris au sarbatorit in acelasi an 30 de ani de existenta, pe Aeroportul Baneasa. Atunci ei au cantat in fata a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat. Un an mai tarziu, in 2008, veteranii muzicii rock au primit Discul de Aur pentru vanzarile albumului "Cei ce vor fi" si Discul de Platina pentru albumul "Maxima". Tot in 2008, la Romanian Music Awards, Iris a castigat doua trofee: Best Live si Best Rock. Dupa transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu, pe 8 octombrie 2009 a avut loc megaconcertul de revenire, la Sala Polivalenta, in fata a peste 7.000 de fani.
Atunci a fost lansata si "Integrala Iris", un box set cu intreaga discografie. In 2010 a fost
lansat albumul "12 Porti", cu un concert la Sala Palatului.

×