x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Şi-a fost World Music Mamaia!

Şi-a fost World Music Mamaia!

de Loredana Maximoiu    |    27 Iul 2009   •   00:00
Şi-a fost World Music Mamaia!

S-a încheiat cea de a doua ediţie a festivalului World Music. Timp de trei zile, de vineri până duminică, staţiunea Mamaia a găzduit un cocktail muzical rafinat, în care pasiunea ritmurilor de tango şi salsa s-au îmbinat spectaculos cu forţa şi unicitatea nordului.



Dacă în prima seară, scena din Piaţeta Casino a vibrat alături de formaţia finlandeză Värttinä, al cărei stil unic cu origini adânci în tradiţia folclorică finno-ungrică şi influenţele de jazz, pop şi rock au dat o mai mare accesibilitate muzicii lor publicului prezent, în cea de a doua seară spectatorii au putut asculta muzica trupei columbiene LA 33, într-o atmosferă încinsă cu ritm de salsa şi hitul care a făcut înconjurul sălilor de salsa din lume: La pantera mambo, după celebra Pantera roz a lui Henri Mancini.

Ultima seară de festival i-a aparţinut grupului argentinian Astillero care a transmis publicului prezent la show mesajul muzicii pe care o promovează: reîntoarcerea la dimensiunile originale ale tangoului de avangardă, adaptându-l totodată la realitatea violentă şi dură a prezentului.

În ultimul week-end din iulie Asociaţia Dynamic Art, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa, a oferit atât publicului român cât şi turiştilor străini o muzică de bună calitate şi iniţierea unui dialog real între culturi, între muzicieni şi public, între lumile aduse de ei şi lumea noastră.

Organizatorii speră în menţinerea unui produs nou pentru piaţa culturală românească care să aducă publicul faţă-n faţă cu interpreţi de renume şi, de ce nu, în transformarea festivalului într-un eveniment de mare amploare, asemeni Carnavalului de la Veneţia sau celui de la Rio de Janeiro, Festivalului BBC Proms de la Londra ori Festivalului de jazz de la Montreux.

×
Subiecte în articol: muzica