x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Summer Of Punk Fest II

Summer Of Punk Fest II

de Alex Revenco    |    16 Aug 2009   •   00:00
Summer Of Punk Fest II

Recitalul Dead Ceauşescus de la Hand este un eveniment, ce coincide cu o altă "mare sărbătoare a românilor", Ziua insurecţiei naţionale antifasciste.

Început ieri seară, festivalul din Vama Veche continuă "de 23 August" cu recitalul Dead Ceauşescus. Grupul alcătuit din Gabby (alias Nicu) - solist vocal, Stoi (Valentin) - chitară, Albert (Zoe) - bass, Robert (Nicuşor) - tobe şi Leana 1 sau 2 - voce, cântă un concert pe an, cu ocazia zilei de naştere a lui Nicolae Ceauşescu (26 ianuarie). De aceea, recitalul Dead Ceauşescus de la Hand este un eveniment, ce coincide cu o altă "mare sărbătoare a românilor", Ziua insurecţiei naţionale antifasciste.

Celelalte formaţii participante la Summer Of Punk Fest II: Haos din Timişoara - prima formaţie punk din România (1991), Charly Fiasco (Franţa), Dance Trauma - Cluj, Cobe şi Recycle Bin - Bucureşti, Coercion - Constanţa. Dacă la concertele din ianuarie, Dead Ceauşescu purta paltoane "de sezon", în Vamă trupa va fi îmbrăcată "muncitoreşte", cu halate şi bască pe cap, mai puţin "şeful", care nu renunţă nicidecum la pălărie.

Pe lângă reperoriul deja "clasic", cu "Holiday in Oltenia", cover în limba română după Dead Kennedys, "Balada lui Iliescu" sau alte piese punk din Molotov Cocktail ("Part Time Punk"), "Viva La Revolution"(The Adicts), Ramones ("I Wanna Be Sedated") etc. formaţia vine şi cu piese noi, printre care "We Are Ceauşescu's Kids".

×