x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica The Cranberries se reuneşte după o pauză de şapte ani

The Cranberries se reuneşte după o pauză de şapte ani

31 Aug 2009   •   00:00
The Cranberries se reuneşte după o pauză de şapte ani

Trupa irlandeză The Cranberries se va reuni după o pauză de şapte ani şi va pleca în turneu în America de Nord şi Europa, urmând să interpreteze în aceste concerte şi câteva piese noi, alături de hituri precum "Zombie" şi "Linger".



În ianuarie, cântăreaţa Dolores O'Riordan a cântat alături de o parte dintre foştii ei colegi de trupă, în Dublin, pentru prima oară de la destrămarea, în 2003, a acestei formaţii originare din Limerick, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Membrii grupului irlandez s-au reîntâlnit la reşedinţa din Canada a lui Dolores O'Riordan, cu ocazia botezului fiului acesteia, Taylor.

"Niciodată desfiinţată în mod oficial, trupa îşi luase doar o pauză. Faptul că membrii trupei s-au aflat din nou în aceeaşi cameră şi au cântat din nou împreună pentru prima oară după mult timp i-a făcut să realizeze că le-a fost dor să se revadă", se afirmă pe site-ul oficial al trupei www.cranberries.com.

The Cranberries, una dintre cele mai de succes trupe irlandeze din ultimele decenii, s-a înfiinţat la începutul anilor 1990. Pe site-ul oficial al grupului se afirmă că turneul nord-american va debuta la sfârşitul anului, în timp ce un turneu european va avea loc la începutul anului 2010.

Publicaţia The Irish Times scrie că turneul nord-american va debuta în Toronto, la jumătatea lunii noiembrie.

Trupa The Cranberries a devenit cunoscută pe plan internaţional, în anii 1990, odată cu lansarea albumului de debut "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", care a devenit un succes comercial şi s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare doar în Statele Unite. The Cranberries a devenit rapid una dintre cele mai de succes formaţii rock ale anilor 1990 - 2000, vânzând peste 14,5 milioane de albume în SUA. Patru dintre albumele The Cranberries - "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", "No Need To Argue", "To the Faithful Departed" şi "Bury the Hatchet" - s-au clasat printre primele 20 de albume din topul Billboard 200. (V.A.)

×
Subiecte în articol: muzica the cranberries