x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Tovarăşii din Buena Vista” vin la Bucureşti!

“Tovarăşii din Buena Vista” vin la Bucureşti!

de Alex Revenco    |    19 Mar 2009   •   00:00

După încă un concert sold-out "Live From Buena Vista - The Havana Lounge" în luna februarie, la 7 aprilie, la Sala Palatului, are loc un nou spectacol exuberant: "Pasion de Buena Vista".



Proiectul aduce pentru prima dată la Bucureşti, personalităţi marcante ale muzicii cubaneze, vechi colaboratori ai celebrilor Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo. Doi dintre "veteranii" acestui proiect, Tomas Sanchez şi Pachin Inocencio - "Los Companeros de Buena Vista" ("tovarăşii din Buena Vista") - alături de Maida Castaneda, opt dansatori incredibili din grupul Tropicana şi cei zece instrumentişti ai trupei La Idea, promit să aprindă în sufletul publicului român focul pasiunii cubaneze, pe ritmuri de son, salsa, rumba, mambo, cha cha cha.

SERENADE SUB BALCON

Pachin Inocencio a devenit "cel mai fericit copil de pe pământ" la puţin timp după naştere, în decembrie 1933, în momentul în care a putut urmări din leagăn repetiţiile la care participau părinţii săi. Molipsindu-se de febra muzicii încă de la primii paşi, Pachin a început cu instrumentele de percuţie pe când avea 6 ani, însă s-a îndreptat repede către cântatul cu vocea, pasiunea mamei sale. La vârsta de 10 ani, ajutase deja numeroşi cubanezi să cucerească inimile iubitelor, interpretând cele mai frumoase cântece sub balconul tinerelor domnişoare, pentru câţiva pesos. În timpul studiilor muzicale şi-a dezvoltat talentul şi pasiunea pentru cântat şi a învăţat toate instrumentele muzicale cubaneze, cântând (la toate!) până în ziua de azi. La 13 ani, s-a împrietenit cu Ibrahim Ferrer (care atunci avea 19 ani), alături de care a început o colaborare şi o prietenie ce s-a întins pe parcursul mai multor ani. Omara Portuondo este, de asemenea, unul dintre vechii colegi şi prieteni ai lui Pachin, cei doi "dezlănţuind" publicul ori de câte ori urcă împreună pe scenă, la Carneval, în Santiago de Cuba.

×
Subiecte în articol: muzica