x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Turneul "Pianul călător" cu un post-scriptum la Chişinău

Turneul "Pianul călător" cu un post-scriptum la Chişinău

02 Iul 2012   •   15:51

Castelul Nako de la Sannicolau Mare, acolo unde a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute ultimul recital din cadrul celei de-a doua editii a turneului "Pianul calator", beneficiaza pentru trei ani de pianul la care a cantat Horia Mihail in acest turneu national. Instrumentul a fost dat comunitatii locale din partea Radio Romania. Incheiat la 29 iunie, turneul "Pianul calator" - 2012 are si un post-scriptum: la Chisinau, in data de 11 iulie.

Potrivit organizatorilor – Radio Romania Cultural si Asociatia Accendo - la Sannicolau Mare, programul recitalului a fost bogat, iar la final s-a aplaudat indelung. E un public avizat, doar in acest oras s-a nascut Bela Bartok si unde, in fiecare an, in luna martie, are loc un festival dedicat acestui celebru compozitor.

Horia Mihail a inceput a doua editie a turneului "Pianul calator" la 21 mai, la Medias, locul unde a fost lasat pianul ce l-a insotit la prima editie a turneului, anul trecut. Timp de 52 de zile, apreciatul pianist a avut de strabatut peste 7.000 de kilometri, incantand mii de spectatori cu recitaluri si concerte cu orchestra.
Proiectul "Pianul calator" a fost gandit pentru inceput pe o perioada de trei ani, urmatoarea editie fiind programata pentru 2013.

×