x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Va fi "Lună Pătrată" în 6 oraşe

Va fi "Lună Pătrată" în 6 oraşe

de Dana Andronie    |    10 Apr 2011   •   20:15
Va fi "Lună Pătrată" în 6 oraşe
160614-foto-alina-manole.jpgŞi au trecut doi ani de Folk-Jazz sub "Luna Pătrată"! Nu ştiu cum, nu ştiu pe unde, dar au trecut. Alina Manole (foto), proprietara unei Altfel de planete muzicale, a susţinut în luna martie două spectacole-concerte la Clubul Ţăranului. De ce două? Uite-aşa, a vrut artistul! S-a gândit (şi bine a făcut) să aibă un concert "fără fumuri", adresat în special nefumătorilor sau fumătorilor care doresc să se lase de fumat. Şi un alt concert: Folk-Jazz de fum, pentru fumători şi pentru nefumătorii care nu au o pro­blemă cu fumul.

S-a cântat mult şi bine, toată lumea s-a simţit sărbă­­torită! Nimic n-a fost în­tâm­plător. Ar­tistul i-a cinstit pe cei care i-au fost ală­turi şi la bine, şi la greu, pe cei care au pri­mit de bună voie să de­vină publi­cul său. "Vă voi sărbători, pentru că şi datorită vouă Planeta a cres­cut, a luat forme după voia şi gustul vostru – spune Alina. Mi-aţi dat voie să mă joc în continuare, să nu mă ascund după măşti, să plâng sau să râd în faţa voastră, fără teama de judecată. V-aţi jucat, aţi râs, aţi plâns, aţi lăsat grijile sub scaune. Mai mult decât atât… aţi Recunoscut!" 

După aniversarea neconvenţională de la Bucureşti, Alina Manole pleacă în turneu. Bineînţeles că la drum lung, artistul îşi va lua cu el ceea ce are mai bun. Astfel nu are cum să lipsească Adrian Cristescu (clape) şi Tudor Olaru (bas). Alina se va plimba cu "Luna Pătrată" pe la cei care (încă) mai cred în iubiri posibile, la cei care ştiu că viaţa reală înseamnă de cele mai multe ori lucruri complicate, la cei care recunosc că au "pitici" sau "prieteni invizibili", la cei care când iubesc, iubesc.

Turneul este împărţit în două etape. Prima va începe din 13 aprilie şi va ţine până pe 20 aprilie. Cea de-a doua va începe din luna mai. Destule vorbe, să trecem la date exacte! Dacă e 13 aprilie, atunci Alina Manole va fi în Sibiu, la Atrium Cafe. Pe 14 aprilie, urmează Cluj-Napoca, la Gambrinus Live Stage. Pe 15 aprilie va fi "Lună Pătrată" în Târgu Mureş, la Teatru 74.  Apoi, pe 16 aprilie îi vine rândul oraşului Reghin, destinaţie exactă: Dogma Pub.

Pe 17 aprilie Alina Manole e de găsit la Zalău, în Diesel Club. Iar pe 18 aprilie, tot Zalău va fi. Artista va susţine un recital în cadrul unui concert caritabil destinat ajutorării copiilor cu sindrom Down. Şi iată că am ajuns la data de 20 aprilie, când va avea loc în Foaierul Blocului de Producţie Radio Iaşi un concert de pe o planetă muzicală Aparte. 

×