x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Premiantii din top

Premiantii din top

18 Feb 2005   •   00:00

Si au fost si Premiile Grammy... Despre ele ati tot citit probabil. Hai sa vedem cum stam la capitolul reprezentare a artistilor premiati in clasamentul muzical national al Romaniei.

CRISTIANA STAMATESCU

CELEBRITATE. Formatia U2 a demonstrat ca valoarea ramane in timp
Maroon 5, castigatorii categoriei "Cel mai bun debutant" sunt in top cu doua piese: "This love" (veterani cu 42 de saptamani de prezenta) si respectiv "She will be loved" (avand doar 21 de saptamani, dar aflata mult mai sus in clasament).

VERIFICARE. "Cel mai bun duo sau grup vocal", adica Los Lonely Boys si piesa lor "Heaven" ocupa pozitia 92 la prima saptamana de top. Se pare ca premiul castigat i-a impins brusc in clasamentele muzicale.

Britney Spears, castigatoarea categoriei "Cea mai buna inregistrare dance" (cu piesa "Toxic"), se afla si ea in clasament cu... atentie!... toate cele trei single-uri ce au urmat piesei mai sus mentionate.

REVENIRE. Probabil si ei impinsi de la spate de premiul pentru "Cea mai buna piesa rock a unui duo sau grup vocal", cei de la U2 revin in top cu piesa "Vertigo", piesa care a castigat si titlul de "Cea mai buna piesa rock". Mai trebuie mentionat si Usher, care se afla in top cu doua piese si a castigat cam tot ce se putea castiga, iar lista ar putea continua. Concluzia se impune: cand castigi un premiu de prestigiu cum este Grammy, se aude de tine pana, hat, departe... in Romania!

LIONEL RICHIE REVINE IN FORTA
Vorbind tot despre actuala editie de top, trebuie sa remarcam revenirea "monstrului sacru" Lionel Richie, cu o piesa extrem de placuta, care ii demonstreaza inca o data calitatile vocale (care l-au eclipsat pe Enrique Iglesias la single-ul "To love a woman").

Revelatia tinerei generatii de artisti din America si fostul copil minune al rap-ului, i-am numit aici pe JoJo si Bow Wow, dau lovitura impreuna, cu piesa "Baby it’s you", noua intrare in clasament si foarte apreciata si in topurile de afara.

O revenire spectaculoasa realizeaza si Sonique. Nu doar cu single-ul actual, ci cu un intreg album. Acesta se cheama "Sonique on Kosmo", iar piesa beneficiaza de participarea veteranului Tomcraft si poarta numele "Another world". O piesa care merita toata atentia. Tot la capitolul nou-intrate trebuie sa remarc doua performante deosebite: Britney Spears care intra direct in prima jumatate a clasamentului cu noul single "Do something", iar mai "tare"decat aceasta performanta este cea a lui Jennifer Lopez. Dna Marc Anthony intra direct pe locul 40 cu piesa "Get right".

La final... aplauze pentru Activ. Din nou number one. Se indreapta oare spre o noua performanta?

INFO
Solistul R&B USHER a fost numit "Godson Of Soul" de catre legendarul James Brown dupa ce au cantat si au dansat impreuna la gala Premiilor Grammy din acest an. Usher si James Brown, supranumit "Godfather Of Soul", au uimit spectatorii prezenti la gala prin miscarile lor de dans.

50 CENT crede ca Eminem seamana foarte mult cu jucatoarea de tenis Serena Williams. Comparatia se bazeaza pe faptul ca Eminem este singurul rapper alb care are succes intr-o lume dominata de solistii de culoare, in timp ce Serena Williams triumfa intr-o lume a jucatorilor albi.

GEORGE MICHAEL a anuntat ca se va retrage din viata publica. Intr-un interviu pe care l-a acordat la Festivalul de Film de la Berlin cu ocazia premierei documentarului sau, George Michael a mai spus ca muzica pop a murit. De obicei foarte discret in ceea ce priveste viata sa privata, el a vorbit de aceasta data despre orientarea sa sexuala, precum si despre scandalul care era sa puna capat carierei sale, in 1998.

Kevin Federline, sotul lui BRITNEY SPEARS, a facut o alegere neasteptata cand si-a ales producatorul albumului sau de debut, deoarece a apelat la ajutorul lui Michael Bolton. Britney Spears, care s-a casatorit cu Federline in septembrie 2004, este managerul dansatorului, iar, potrivit revistei Star, Bolton va coordona realizarea primului album al acestuia. Prietenii apropiati ai lui Federline au dezvaluit ca el este incantat de viitorul proiect. O sursa a declarat: "Britney isi doreste ca sotul ei sa demonstreze tuturor ca poate castiga si singur bani".

Fantezia multor barbati de pe mapamond va deveni realitate... Fetele de la DESTINY’S CHILD vor aparea nud in noul lor videoclip. Se pare ca cele trei componente vor aparea in clipul piesei "Cater 2 U" aproximativ goale, dar intr-o forma artistica. "Cater 2 U" este cel de-al treilea extras pe single din albumul "Destiny Fulfilled", care pana acum a obtinut de doua ori discul de platina in State.
×
Subiecte în articol: cultura piesa