x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură ProTicket deschide Stagiunea 2024 -2025 cu două premiere de teatru: „Fluturi, fluturi” și „Punct. Și de la Capăt”

ProTicket deschide Stagiunea 2024 -2025 cu două premiere de teatru: „Fluturi, fluturi” și „Punct. Și de la Capăt”

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Aug 2024   •   14:00
ProTicket deschide Stagiunea 2024 -2025 cu două premiere de teatru: „Fluturi, fluturi” și „Punct. Și de la Capăt”
Sursa foto: premiere de teatru

ProTicket.ro, cel mai mare producător de teatru privat din România, deschide Stagiunea 2024 – 2025 la începutul lunii septembrie cu o premieră și o serie de spectacole memorabile.

Duminică, 1 septembrie, de la ora 20:00, vă asteptăm la premiera spectacolului de teatru „Fluturi, fluturi”, cu actorii Maia Morgenstern și Marius Manole în rolurile principale. Spectacolul spune povestea unei femei singure, o femeie care își joacă în propria viață rolul pe care își dorește să-l prezinte lumii: o femeie puternică, frumoasă și independentă, care s-a lăsat curtată și iubită de bărbați cu statut material și social, fără a se supune vreunuia dintre ei. Edda, căci despre ea este vorba, este femeia pentru care familia și copiii sunt poveri, piedici în calea desfășurării narcisismului. Este femeia care nu poate face distincție între realitate și iluzie, care trăiește în propria lume și care refuză să accepte realitatea. Este o poveste de viață care se derulează de la finețea comediei spre profundul dramatism, o poveste despre iluzie, vise, iubire, adevăr și asumarea lui.

Cele trei personaje din distribuție le regăsim astăzi în diverse familii, părând a fi universale. Noua premieră, „Fluturi, fluturi” va impresiona prin originalitatea montării, a spațiului de joc, prin elementele vizuale (desen în nisip), printr-o muzică originală care va puncta fiecare moment comic sau dramatic și, nu în ultimul rând, printr-o distribuție perfectă: Maia Morgenstern, Marius Manole și Alexandra Paftală.

În serile de 2, 3 și 8 septrembrie, publicul spectator din București și Câmpina se poate delecta cu comedia „Gaițele” care le aduce în rolurile principale pe marile actrițe Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virginia Roghin și Adriana Trandafir. O comedie clasică ce explorează cu umor rafinat și observație subtilă trăsăturile și viciile personajelor feminine dintr-o comunitate tradițională.

Pe 2 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a TNB, vă dăm întâlnire cu „Bătrâna și Hoțul”. Un hoț tânăr, naiv și romantic intră într-un „muzeu” să fure o capodoperă. Custodele acestuia este o doamnă bătrână cu o energie atomică. Urmează o luptă îndârjită, iar până în ultima secundă nu stim cine câștigă. Hoțul este Marius Manole, iar bătrâna, nimeni alta decât îndrăita actriță Rodica Mandache.

Marți, 3 septembrie, de la ora 20:00, vă invităm la Sala „Ion Caramitru” de la TNB pentru spectacolul „Pe o pânză de păianjen”. Spectacolul pornește din registrul comic exploziv, tranzitează prin zona umorului fin și ironiei subtile, ȋși urmează parcursul prin câteva momente de reflecție și chiar analiză psihologică și culminează cu o schimbare de perspectivă ce dă totul peste cap. O poveste cu tâlc, ce ne reamintește să nu uităm să privim și dincolo de ceea ce pare evident, să nu cădem pradă rutinei și să avem mereu ochii și inima deschise către și pentru persoanele de lângă noi. „Pe o pânză de paianjen” e o poveste despre viaţă şi sinceritate, care merge direct la sufletul privitorului. Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprișor, Medeea Marinescu și Diana Roman vă vor transforma seara într-una excepțională.

Seara de 4 septembrie se petrece tot la TNB în Sala „Ion Caramitru”. De la ora 20:00 vă propunem un „All inclusive” cu Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman. Situația din piesă e așa: o tânără studentă la Teatru trăiește o – cum altfel? – frumoasă poveste de dragoste cu profesorul ei, ocazie cu care se trezește cu două liniuțe la testul de sarcină. În tot acest timp, părinții fetei traversează o criză conjugală. Tatăl e încurcat cu o terță, care… în fine, e complicat, dar amuzant.

Pe 5 și 7 septembrie, de la ora 19:00, vă așteptăm în Târgoviște și, respectiv, Oltenița pentru premier ace încheie prima noastră săptămână a stagiunii, și anume „Punct. Și de la capăt”. O comedie modernă, jucată în acest moment în Paris, care atinge cu umor situații incomode ale societății actuale. Carla (Maia Morgenstern) și Francois (Marius Bodochi) sunt un cuplu pe cât de atipic, pe atât de clasic. Căsătoriți de 30 de ani, fiecare a ascuns câte ceva în tot acest timp: Carla moștenirea ei genetica și Francois mentalitatea.Într-o zi Carla este obligată să afirme cine a fost și mai ales ce a fost înainte de căsătorie, iar Francois să-și recunoască misoginismul, obtuzitatea și ipocrizia. Din ciocnirea acestor două lumi se naște o comedie cu totul neobișnuită în peisajul teatrului românesc, pe deplin contaminantă și de o modernitate surprinzătoare, dar echilibrată. Comedia clasică de cuplu este aici amplificată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×