x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Turcan: S-a lansat licitația pentru restaurarea Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi

Turcan: S-a lansat licitația pentru restaurarea Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   21:45
Turcan: S-a lansat licitația pentru restaurarea Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi

Ministrul Culturii Raluca Turcan a anunțat marți că Institutul Național al Patrimoniului a lansat licitația pentru lucrări de consolidare, restaurare și punere în valoare a Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi, județul Botoșani.

Ministrul Culturii anunță că încă un monument istoric urmează să primească frumesețea sa de altădată. Este vorba de Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi, pentru care Institutul Național al Patrimoniului a lansat licitația pentru lucrări de consolidare, restaurare și punere în valoare.

„Importanța clădirii este dată de istoria sa care începe la 1893 când, în ședinta Consiliului General al Prefecturii județului Dorohoi, se votează luarea unui împrumut în vederea construirii unui palat administrativ și de justitie și a unei cazărmi pentru armata teritorială. Câțiva ani mai târziu, în 1898, se decide construirea Palatului Administrativ la Dorohoi”, arată ministrul Culturii.

Raluca Turcan arată că, timp de 11 ani, ultimul etaj al fostei Prefecturi a județului a găzduit Muzeul de Știintele Naturii, parterul fiind ocupat de Biblioteca și Casa de Cultură, timp în care clădirea s-a numit Palatul Culturii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: raluca turcan dorohoi