x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Regina Kylie

Regina Kylie

11 Mar 2005   •   00:00

Am aflat raspunsul la intrebarea pe care multi dintre noi ne-o puneam: "Va repeta Activ performanta de anul trecut, de a ramane noua saptamani ca no. 1?".

CRISTIANA STAMATESCU

CLASAMENT. Kylie Minogue i-a detronat pe cei de la Activ
Ei bine, iata ca nu. Dupa opt saptamani pe cea mai inalta pozitie a clasamentului muzical national al Romaniei, Activ au cedat locul 1. Oana, sustinuta de Avi si Rudi, a coborat "treptele podiumului", ca o adevarata printesa a danceului si i-a facut loc "reginei" Kylie Minogue. "Visez" schimba locul cu "I Believe in You". Pe locul 2 urca Impact si al lor "Babe", alti candidati la detronarea celor de la Activ, dar care nu au reusit aceasta performanta. De salutat reusita celor de la Activ, jos palaria pentru diva Kylie Minogue, bafta pentru Impact in viitor.

INTRARI. O alta performanta care trebuie remarcata, desi mult mai jos in clasament, este cea a Danei, care reuseste sa obtina titlul de "cea mai inalta noua intrare a saptamanii" cu balada "Am nimic fara tine". Cum orice clasament serios are "cea mai inalta noua intrare" si "cea mai mare urcare a saptamanii", hai sa o mentionam si pe aceasta din urma. Titlul este obtinut tot de o artista (e sigur de la primavara) si tot romanca. Desi acum isi spune Lil’lee, Lili Sandu nu a pierdut nimic din calitatile care au facut-o remarcata atat in proiectul Umbre de acum ceva vreme, dar mai ales in trupa Trinity. O primavara plina de succes pentru artistele de peste tot, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

POPULARITATE IN STIL EUROVISION. Subiectul Eurovision a facut sa curga deja un fluviu de cerneala, dar o picatura in plus nu strica. Privind prin prisma clasamentului muzical cel mai autorizat din Romania, piesa care are cel mai mare succes pe piata radio din Romania, deci cea mai mare priza la public, este "Lele" a Loredanei. De aici se nasc doua intrebari: Juriul nu a tinut cont de acest fapt pentru ca nu l-a cunoscut sau pentru ca nu a vrut sa tina cont de el? E clar ca pe cat de "transparent" este procesul de televoting, pe atat de vulnerabil este, iar in ce priveste votul juriului de "specialisti", nici unul nu era incoruptibil, tocmai pentru ca avea interese in micuta, dar animata noastra industrie muzicala. De ce sa apelezi la un instrument care iti poate demonstra popularitatea unei piese sau a alteia, cand poti sa faci un juriu? Oricum, ce a fost a fost, ce va sa fie la finala, se va vedea. Poate asa schiopatand cum au plecat, Sistem si Luminita Anghel vor ajunge totusi departe. Noi le tinem pumnii.

INFO

Cei mai multi britanici isi doresc ca la inmormantarea lor sa fie ascultata piesa "Angels" interpretata de ROBBIE WILLIAMS. Pe locul doi s-a clasat piesa lui Frank Sinatra, "My Way", iar pe locul trei Monty Python cu piesa "Always Look On The Bright Side Of Life". Unul din cinci europeni a ales piesa "The Show Must Go On" a trupei Queen, pe locul doi in preferintele europenilor situandu-se "Stairway To Heaven" a trupei Led Zeppelin, in timp ce pe locul trei se afla piesa "Highway To Hell", o piesa interpretata de trupa AC/DC.

BRIAN MAY, chitaristul formatiei Queen, l-a numit pe Sir Elton John "impertinent", dupa ce acesta din urma a spus despre musical-ul "We Will Rock You", bazat pe piesa trupei Queen cu acelasi nume, ca nu este creativ. May a declarat: "Elton este cu adevarat impertinent pentru ca vorbeste despre o piesa pe care nu a vazut-o niciodata. Toti stim foarte bine ca «We Will Rock You» este unul dintre cele mai bune spectacole realizate vreodata. Asta spun milioane de oameni, care l-au vazut si merg sa il vada, oameni din intreaga lume. Curand ar putea depasi orice record de audienta pentru un spectacol din Marea Britanie. Aceste lucruri nu se obtin fara o anumita creativitate".

JENNIFER LOPEZ a fost pictata nud de catre sotul ei, solistul latino-american Marc Anthony. Din cate se pare, solista este extrem de incantata de pictura in ulei, care, conform unor surse, "o prezinta pe Jennifer din spate". Revista In Touch Weekly il citeaza pe un apropiat al solistei cu declaratia: "J.Lo a fost atat de flatata de pictura realizata de Marc, incat a pus-o dressing-ul ei. Este o pictura artistica, cu mult gust".

USHER ar putea juca alaturi de Tom Cruise intr-un film de actiune. Solistul, care are in prezent mai multe oferte pentru a juca in filme, a declarat ca a purtat negocieri pentru obtinerea unui rol intr-un film de actiune in care va juca si Tom Cruise. Purtatorul de cuvant al actorului a confirmat ca acesta s-a intalnit cu Usher pentru a analiza proiectul. El a dezvaluit de asemenea ca Usher a fost invitat la Los Angeles pe platourile de filmare ale productiei "War Of The Worlds" a lui Steven Spielberg, al carei personaj principal este Tom Cruise.
×
Subiecte în articol: cultura locul piesa