x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Senzatie - Gnarls Barkley

Senzatie - Gnarls Barkley

de Alex Revenco    |    13 Aug 2006   •   00:00
Senzatie - Gnarls Barkley

Pentru ca nu seamana cu nimic din ce s-a facut pana acum, Cee-Lo & DJ Danger Mouse s-au impus pe plan international.

Pentru ca nu seamana cu nimic din ce s-a facut pana acum, Cee-Lo & DJ Danger Mouse s-au impus pe plan international.

Pana cand "Crazy" nu a ajuns locul 1 in Marea Britanie, nimeni nu stia cine sunt Gnarls Barkley, dar nici americanii nu si-au dezvaluit identitatea. Incredibila ascensiune a celor doi muzicieni a inceput la 2 aprilie a.c., cand "Crazy" a fost prima melodie ajunsa pe locul 1 in topul de discuri singles din Marea Britanie, numai din download-ari ! Acest fapt fara precedent i-a determinat pe englezi sa creeze pentru singles doua clasamente separate, cel al vanzarilor de CD-uri (fizice) si cel al vanzarilor pe net (prin download-are).

CEE-LO. Are numele de scena Thomas Callaway (nascut Thomas Burton) si este muzician hip-hop, funk, soul si R&B. Cantaret, rapper, compozitor si producator muzical, s-a remarcat ca membru al Goodie Mob (grup de hip-hop din Atlanta) si, mai nou, in proiectul Gnarls Barkley. Posesor al unei voci fenomenale, Cee-Lo a aparut (ca solist vocal) pe albume inregistrate de Santana, OutKast, Black Eyed Pees, a facut Backing vocals pentru TLS ("Waterfalls"), a compus pentru Pussycat Dolls ("Don’t Cha"), Busta Rhymes.

DANGER MOUSE. Pe numele adevarat Brian Burton s-a nascut la New York si a trait in Georgia, unde a debutat sub titulatura Pelican City. Inspirat din serialul britanic de animatie Dangermouse, si-a spus DJ Danger Mouse si intre anii 1998 si 2003 a creat o serie de remixuri, dar a devenit celebru in 2004, cu "Grey Album": remix intre White Album (Beatles) si Black Album (Jay-Z). Anul trecut a produs "Demon Days" al grupului Gorillaz.

Amandoua, locul 1 - CD-ul "St. Elswhere" si "Crazy"

Dupa ce single-ul a ajuns pe primul loc in clasamentele britanice, valva creata a facut ca si albumul sa aiba aceeasi soarta: locul 1 in UK, la 24 aprilie! Au mai trecut doua luni - timp in care albumul s-a vandut la greu - pana cand a aparut pe piata cel de-al doilea single, " Smiley Faces", la 17 iulie. Casa de discuri WEA a fost cea care "s-a riscat" sa editeze acest album (ce contine 14 piese) si sa aleaga discurile singles. Surprinzator sau nu, marele hit "Crazy" nu este... cea mai tare piesa extrasa, "Smiley Faces", "The Last Time" sau "Go-Go Gadget Gospel" fiind bijuteriile muzicale ale albumului. Dar pentru notorietatea dobandita si "cutremurul" pe care l-a produs pe piata muzicala, "Crazy" este piesa care poate fi ascultata pe site-ul www.jurnalul.ro, rubrica "Muzica", editia de duminica.

×
Subiecte în articol: cultura