x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Absint" - cel mai premiat spectacol de teatru la Braşov

"Absint" - cel mai premiat spectacol de teatru la Braşov

de Maria Sârbu    |    19 Noi 2012   •   18:14
"Absint" - cel mai premiat spectacol de teatru la Braşov

La cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, care s-a încheiat dumunică, majoritatea premiilor au fost acordate de juriu spectacolului "Absint" de Magda Fertacz, regia Claudiu Goga, producţie a Teatrului "Sică Alexandrescu" – instituţia organizatoare a festivalului. Din juriu au făcut parte criticul Andreea Dumitru şi actorii Mircea Diaconu şi George Ivaşcu.

Astfel, "Amsint" a adunat: Premiul pentru regie – Claudiu Goga, Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal – Iulia Popescu, Premiul pentru scenografie – Lia Dogaru, Premiul special al juriului pentru cel mai bun actor în rol secundar şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar – Mihai Bica şi respectiv Viorica Geantă-Chelbea.

Marele Premiu la această ediţie l-a câştigat "Insula", spectacol-concert de Ada Milea, realizat la Teatrul Naţional din Cluj. Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Mihai Călin ("Băiatul din ultima bancă" de Juan Mayorga, regia Theodor-Cristian Popescu, TNB).

 Totodată, juriul a acordat Premiul special maestrului Radu Beligan, "pentru arta de a trăi prin teatru". De notat că în festival a fost prezentat spectacolul regizat de Radu Beligan la Teatrul de Comedie, "Spiritul de familie".

×
Subiecte în articol: absint teatru spectacol brasov premii