x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Când actorii mari intră în lumea celor mici. Maia Morgenstern e Albă-ca-Zăpada, Marcel Iureş - povestitorul (AUDIO)

Când actorii mari intră în lumea celor mici. Maia Morgenstern e Albă-ca-Zăpada, Marcel Iureş - povestitorul (AUDIO)

de Simona Lazar    |    08 Mar 2012   •   16:56
Când actorii mari intră în lumea celor mici. Maia Morgenstern e Albă-ca-Zăpada, Marcel Iureş - povestitorul (AUDIO)

Povestea Albei-ca-Zapada este veche si arhicunoscuta, dar abordarea este noua si adecvata copiilor destepti si iscoditori din secolul al XXI-lea. Iar garnitura de actori este exceptionala: Marcel Iures, Maia Morgenstern, Anne Marie Ziegler, Coca Bloos, Ana Toghina, Teodora Calagiu-Garofil, Ion Haiduc, Eugen Cristea, Claudiu Bleont, Armand Calota, Silviu Biris, Cristina Cabel.

Regizorul Toma Enache a construit, in studiourile Radio Romania un spectacol dupa un scenariu de Sanda Socoliuc care se bucura de o distributie de zile mari. In universul sonor in care Povestitorul – nimeni altul decat uriasul actor Marcel Iures - deapana povestea stiuta, intervine Vocea de copil – Anne Marie Ziegler, care pune intrebari-cheie sau face sublinieri clarificatoare chiar in decursul desfasurarii actiunii propriu-zise. O mentiune speciala – in rolul Albei ca Zapada mica, joaca o fetita de 7 ani - Ana Toghina.

O montare radiofonica originala, post-modernista, cu Maia Morgenstern in rolul principal, un spectacol de "teatru mare si adevarat', desi se adreseaza in special celor mici.

Noua productie a Teatrului National Radiofonic pentru Copii va fi difuzata, in premiera, la Radio Romania Cultural, sambata, 10 martie, ora 9.00, ca un martisor un pic intarziat pentru toti ascultatorii iubitori de povesti. De asemenea, vineri, 9 martie, ora 14.00, de Sfintii Mucenici, sunteti invitati la lansarea CD-ului si la auditia in avanpremiera a spectacolului, la Teatrul Excelsior, in Bucuresti, pe strada Academiei, nr. 28.

×