x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Concursul Naţional de Dramaturgie, ediţia 2013

Concursul Naţional de Dramaturgie, ediţia 2013

de Maria Sârbu    |    20 Dec 2012   •   18:17

Teatrul Naţional Timişoara, în calitate de organizator, lansează Concursul Naţional de Dramaturgie, ediţia 2013, care se adresează dramaturgilor de limbă română, debutanţi sau consacraţi, din România şi diaspora.

Concursul are ca obiectiv central stimularea scrierii de noi texte pentru teatru, în concordanţă cu direcţiile scenice contemporane. Participanţii vor trimite un dosar care va conţine un sinopsis – o descriere a subiectului, o descriere a personajelor, o descriere a structurii prevăzute a textului. Dosarul va fi trimis, până cel târziu sâmbătă, 23 martie 2013, data poştei, într-un plic cu specificarea “pentru Concursul Naţional de Dramaturgie”, pe adresa: Teatrul Naţional, Str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara, România. Plicul expediat va conţine următoarele: un CD cu materialele solicitate; materialele listate; un al doilea plic, mai mic, pe care va fi scris SYNOPSIS:... (titlul). Acest al doilea plic - sigilat - va conţine coordonatele autorilor şi va fi deschis de juriu doar după faza de selecţie.

Materialele vor fi tehnoredactate în format electronic, cu diacritice. Materialele care nu vor avea coordonatele autorilor specificate în plic sigilat nu vor intra în concurs.

În etapa a II-a, juriul va selecţiona un număr de maxim trei dosare. Textele finaliste vor constitui tema atelierelor Concursului Naţional de Dramaturgie derulate la Timişoara în perioada FEST-FDR, festival desfăşurat în perioada 11-19 mai 2013, având ca finalitate prezentarea lor în spectacole-lectură. În urma vizionării, juriul va desemna textul câştigător. Toate cele trei texte finaliste vor fi publicate într-un volum editat de Teatrul Naţional Timişoara.

Premiul pentru textul câştigător constă în montarea acestuia pe scena teatrului în stagiunea 2013-2104.


×