x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Deschiderea Stagiunii 2024 - 2025. Premieră Silviu Purcărete @ODEON

Deschiderea Stagiunii 2024 - 2025. Premieră Silviu Purcărete @ODEON

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Sep 2024   •   16:00
Deschiderea Stagiunii 2024 - 2025. Premieră Silviu Purcărete @ODEON

​​​​​​​Teatrul ODEON are bucuria să deschidă noua stagiune cu o premieră în regia lui Silviu Purcărete, unul dintre cei mai mari creatori de teatru din Europa, LEXICONUL AMAR de Sebastian-Vlad Popa și Laur Cavachi, după „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Petre Ispirescu, scenografia Dragoș Buhagiar, muzica originală Vasile Șirli. Spectacolul face parte din selecția FNT - Festivalului Național de Teatru de anul acesta, iar marți, 8 octombrie, se va juca la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, în cadrul evenimentului Săptămâna Purcărete - 50 de ani de excelență în teatru (7-13 octombrie).

În Sala Majestic vă așteptăm să vedeți LEXICONUL AMAR pe 20, 21, 22, 24, 26 și 27 septembrie, începând cu ora 19.00.

 

Silviu Purcărete

„Complexă dar și foarte complicată, misterioasă și subversivă, duioasă și politică, plină de profunzime dar și veselă, piesa este inspirată de unul din cele mai frumoase texte scrise în limba română: basmul lui Petre Ispirescu – Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Nu este vorba despre o dramatizare a acestei narațiuni, ci de un text de sine stătător al cărui sâmbure este extras din sfâșietoarea poveste relatată de Ispirescu. (O poveste populară? O invenție?…)”

 

Vineri, 20 septembrie marcăm aniversarea a 565 de ani de la prima atestare a Bucureștiului cu spectacolul REPUBLICA MELANIA de Irina Nechit, regia Gelu Colceag, cu Rodica Mandache. Cu acest prilej oferim un bilet gratuit la unul achiziționat. De această ofertă se poate beneficia exclusiv de la casa de bilete a teatrului.

 

Miercuri, 25 septembrie, vă așteptăm la PESCĂRUȘUL după A.P. Cehov, un spectacol de Andrei și Andreea Grosu, iar sâmbătă 28 septembrie se joacă spectacolele NELINIȘTE de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, la Sala Majestic și JULIETA FĂRĂ ROMEO de Alex Mircioi și Bogdan Th. Olteanu, regia Bogdan Th. Olteanu la Sala Studio.

 

Duminică, 29 septembrie vă propunem, începând cu ora 19.30, în Sala Majestic spectacolul CEASORNICĂRIA TAUS de Gellu Naum, regie și decor Dragoș Galgoțiu și, în Sala Studio, ora 17.00, O CASĂ DESCHISĂ de Will Eno, regia și traducerea Teodora Petre, spectacol câștigător al proiectului Tineri regizori, texte contemporane, ediția 2022.

 

Sâmbătă, 7 septembrie, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, începând cu ora 20.30, spectacolul SENTIMENTUL FRAGIL AL SPERANȚEI, având la bază texte adaptate din Gen, revistă, scenariul și regia Carmen Lidia Vidu, va deschide prima ediție a Festivalului de Regie „Cătălina Buzoianu” - Teatru la puterea feminin. SENTIMENTUL FRAGIL AL SPERANȚEI face parte și el din ediția de anul acesta a FNT - Festivalului Național de Teatru.

 

Proiectul european Fabulamundi. Playwriting Europe, ediția New Voices (2023 - 2025), continuă și în această stagiune, iar joi, 12 septembrie, va debuta cel de-al treilea workshop, coordonat de Mihaela Michailov, mentor Fabulamundi. Cei șapte participanți, dramaturgi cu vârsta până în 27 de ani, selectați în urma unui call, vor scrie pentru trupa de actori ai Teatrului ODEON. Finalitatea workshopului va fi un spectacol-lectură, prezentat în această toamnă pe scena ODEONULUI.

 

În weekend-urile 14-15 și 21-22 septembrie Teatrul ODEON va aduce instalația ODEON Theatre Fountain pe străzile Bucureștiului, în cadrul evenimentului Străzi deschise, București - promenadă urbană, proiect organizat de Primăria Municipiului București, prin Cul Tur Ed - Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

 

Finalul lunii septembrie anunță @ODEON cea de-a treia ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare Bukfeszt, 30 Septembrie - 6 Octombrie.

 

×