x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Deţinuţii joacă teatru la “Nottara”

Deţinuţii joacă teatru la “Nottara”

19 Noi 2013   •   18:47
Deţinuţii joacă teatru la “Nottara”

Un festival mai puţin obişnuit se desfăşoară în Bucureşti: Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi “MultiArt”. A început marţi seara la Teatrul Nottara şi se încheie miercuri, fiind prezentate în aceste două zile şase spectacole. Evenimentul, despre care se spune că este unic în spaţiul european, are loc în organizarea Direcţiei de Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, având contribuţia reprezentanţilor penitenciarelor implicate în acest program, cele din Arad, Coldea, Baia Mare, Brăila, Jilava, Rahova.

Spectacolele reprezintă atât adaptări ale unor piese din dramaturgia universală, cât şi montări prilejuite de acest eveniment. Actorii tuturor spectacolelor sunt deţinuţi din penitenciarele enumerate. Accesul la reprezentaţii este gratuit.

Programul cuprinde şi o expoziţie de obiecte decorative (expuse în foaierul Teatrului Nottara), confecţionate de deţinuţii penitenciarelor Rahova şi Jilava, iar banii obţinuţi din vânzarea acestora vor fi redirecţionaţi pentru activităţi de reintegrare socială desfăşurate în cele două unităţi.

×