x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Fata din Curcubeu", la Mangalia

"Fata din Curcubeu", la Mangalia

de Maria Sârbu    |    15 Aug 2012   •   14:46
"Fata din Curcubeu", la Mangalia

La Gala Tanarului Actor HOP, care va avea loc intre 29 august si 1 septembrie, la Mangalia, va fi prezentat pentru publicul acestui festival desfasurat anual si un spectacol in afara concursului. Astfel, UNITER, organizatorul Galei, a programat in ultima zi, dupa decernarea premiilor, spectacolul "Fata din Curcubeu" - text si regia Lia Bugnar -, un one woman show de succes cu actrita Tania Popa (TNB). In timpul reprezentatiei, canta live la pian Marian Hancu.

Spectacolul va avea loc la Casa de Cultura din Mangalia, acolo unde se tine concursul actorilor cu cele 20 de recitaluri din sectiunea Individual si cu cele sapte productii scenice de la sectiunea Grup. Director al acestei a XV-a editii a Galei HOP este tot Cornel Todea.

Pentru proba impusa, participantii de la Individual au o zona mai larga de alegere a textului, pe care sa-l prezinte in limita a cinci minute. Pe langa recitalul de maxim 15 minute, ei trebuie sa aduca in fata juriului si a publicului un text din opera autorilor: Carlo Goldoni, Carlo Gozzi, Lope de Vega, Miguel Cervantes, Pedro Calderon de la Barca, Ben Jonson, Christopher Marlowe, Shakespeare, Jean Racine, Molière, Friedrich Schiller, Goethe.

×