x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Felix Alexa cu un proiect “Gogol”, pentru ArCuB şi TNB

Felix Alexa cu un proiect “Gogol”, pentru ArCuB şi TNB

de Maria Sârbu    |    20 Ian 2013   •   17:18
Felix Alexa cu un proiect “Gogol”, pentru ArCuB şi TNB

Primul spectacol din cele două conturate de regizorul Felix Alexa în proiectul său “Gogol” va avea avanpremiera la 1 februarie, la Sala ArCuB. “Însemnările unui nebun” e o producţie a Centrului de Proiecte Culturale al Primăriei  Municipiului Bucureşti (ArCuB), avându-i în distribuţie pe minunatul actor Marius Manole şi pe minunatul violonist şi compozitor Alexander Balanescu. Următoarele reprezentaţii sunt programate pentru 2, 3, 7 şi 8 februarie, toate cu începere la ora 20:00. Felix Alexa a lucrat în echipă, ca de altfel la multe alte proiecte ale sale, cu scenografa Diana Ruxandra Ion.
Regizorul îşi exprimă sentimentul de bucurie pentru faptul că a reuşit să îmbine teatrul cu muzica într-o creaţie scenică, în care s-au implicat “un muzician extraordinar” şi “un mare actor”.

“Aventura noastră în lumea fascinantă a nebuniei gogoliene a fost o şansă de a evada din banalitatea şi vulgaritatea lumii înconjurătoare. Sper să fie la fel şi pentru publicul pe care îl aşteptăm cu drag la spectacol”, mărturiseaFelix Alexa  despre primul spectacol al proiectului “Gogol”. Secretariatul Sălii ArCuB comunică cititorului că spectacolul “Însemnările unui nebun” cuprinde “poveştile pline de candoare ale unui nebun, care-şi exprimă dragostea şi frustrările cu umor şi o înţelepciune pe care doar suferinţa o poate descoperi într-un suflet chinuit”.

Cel de-al doilea spectacol de Gogol al lui Felix Alexa din cadrul aceluiaşi proiect va fi “Revizorul”, care va avea premiera în primăvară, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Alexa a spus de curând pentru Jurnalul Naţional că în rolul titular va fi tot Marius Manole, actorul “care ne surprinde cu fiecare rol” şi cu care, desigur, a mai lucrat la TNB. Rolurile lui Manole sunt, într-adevăr, memorabile.

×
Subiecte în articol: felix alexa arcub TNB teatru