x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru FNT: "Focus" ¬ Silviu Purcărete

FNT: "Focus" ¬ Silviu Purcărete

de Maria Sârbu    |    29 Oct 2012   •   19:38
FNT: "Focus" ¬ Silviu Purcărete
Sursa foto: Florin Biolan

Festivalul Naţional de Teatru, a cărui secţiune "Focus" îl vizează pe Silviu Purcărete, prezintă mai multe spectacole ale vestitului regizor. Cel mai nou ¬ "Călătoriile lui Gulliver", după Jonathan Swift, şi cu siguranţă cel mai aşteptat de publicul de teatru din Bucureşti, va avea două reprezentaţii vineri, 2 noiembrie (18:00 şi 21:00, Sala Mare a TNB). Montarea, al cărei producător principal este Naţionalul sibian, s-a realizat la comanda Festivalului de la Edinburgh, unde a şi fost văzut de public în august 2012, regizorul obţinând Premiul "Herald Angel". Premiera a avut loc la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Seria montărilor lui Purcărete la FNT a început luni cu opera "Gianni Schicchi" de Puccini, regizată la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi prezentată pe scena Operei din Bucureşti. Sâmbătă, 3 noiembrie (21:30, Sala Liviu Ciulei – Izvor, Teatrul Bulandra), şi duminică, 4 noiembrie – ultima zi a FNT (18:00, pe aceeaşi scenă), Teatrul Naţional din Sibiu prezintă "Aşteptându-l pe Godot" de Beckett, o creaţie mai veche a lui Silviu Purcărete, menţinută în repertoriu datorită succesului mare la public. Tot duminică, dar de la ora 21:30, la Sala Mare a TNB, publicul va putea vedea sau revedea "Măsură pentru măsură" de Shakespeare (Naţionalul craiovean), cu care se încheie şi seria de spectacole semnate Silviu Purcărete, dar şi ediţia a XXII-a a FNT.

Secţiunea dedicată lui Purcărete include şi proiecţia documentarului "Insula. Într-O furtună: Silviu Purcărete" de Laurenţiu Damian (1 noiembrie, ora 18:00, Sala Liviu Ciulei, "Bulandra") şi lansarea cărţii electronice "Măsură pentru măsură" editată de LiterNet (3 noiembrie, ora 15:00, Librăria Bastilia).

×
Subiecte în articol: Festivalul National de Teatru