x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru FNT: Recomandări de weekend

FNT: Recomandări de weekend

25 Oct 2012   •   20:11
FNT: Recomandări de weekend

În prima zi a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), începe  Atelierul Strindberg "Spre Damasc”, coordonat de regizoarea Cătălina Buzoianu şi susţinut împreună cu Mircea Florian (muzică) şi Darie Armin Alexandru (video). Atelierul, iniţiat de UNITER şi adresat studenţilor, masteranzilor şi actorilor, se va desfăşura până la 3 noiembrie, de la ora 15:00, la Muzeul Curtea Veche. Cătălina Buzoianu foloseşte textul "Spre Damasc”, pentru prima dată tradus în întregime în limba română, ca punct de plecare al unor multiple încercări regizorale şi experimente actoriceşti.

Un alt eveniment pe care îl recomandăm în acest weekend este întâlnirea de mâine (10:30, ceainăria Serendipity) cu regizorul Andrei Şerban. Tema este: "Teatrul, o uzină cu foc continuu”. Duminică, de la ora 22:00, la TNB, va avea loc "Atelier pe şantier. Shakespeare, Caragiale. Academia Itinerantă Andrei Şerban, ediţia Mogoşoaia, iulie 2012”. Este reconstituirea evenimentului, foarte interesant, din vară.

Printre spectacolele din acest weekend pot fi recomandate, între altele, "Visul unei nopţi de vară” de Shakespeare, regia Radu Afrim (Naţionalul ieşean), cu două reprezentaţii (duminică, 16:00 şi 20:30, Sala Mare a TNB) sau "Două loturi” după Caragiale, regia Alexandru Dabija (duminică, 21:00, Sala Mică a TNB).

×