x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "ForTheWin”, proiect de artă activă în contextul teatrului comunitar

"ForTheWin”, proiect de artă activă în contextul teatrului comunitar

17 Iul 2012   •   17:23
"ForTheWin”, proiect de artă activă în contextul teatrului comunitar

Spectacolul "ForTheWin' - proiect Ative Art -, realizat de Bogdan Georgescu, va putea fi vazut la 18, 19 si 20 iulie, la Galeria 26 din Strada Dr. Stoicovici nr. 26 (sector 5 Bucuresti). Autorul acestei montari, caruia ii apartine si textul si regia, ne-a spus ca in spectacol se vorbeste despre viata angajatilor intr-o corporatie, despre relatia angajator – angajat.

Este o premiera si montarea poate trezi mare interes in randul publicului, care are acces liber, dar pe baza de rezervare, la aceste trei reprezentatii, care incep la ora 21:30. Cu atat mai mult cu cat Bogdan Georgescu este cel care poarta o "eticheta' de succes si anume "teatrul comunitar', implicandu-se alaturi de alti tineri si talentati regizori, dramaturgi, actori in proiecte realizate in zone care nu prea au acces la cultura.

In "ForTheWin' joaca Andreea Esanu, Andrei Ionita si Sinziana Nicola. Coordonatorul productiei este Irina Gadiuta.

Cum e viata intr-o lume a corporatilor? Asta se poate afla in spectacolul lui Georgescu, care puncteaza "cerintele' si "ofertele' celor care angajeaza. Astfel pentru a lucra intr-un asemenea mediu, un angajat ideal al trebui sa indeplineasca urmatoarele cerinte: "studii superioare/ minimum 2 ani experienta/ cunostinte solide (care vor fi testate)/ creativitate/ atentie la detalii/ capacitate de a lucra in echipa/ abilitati de relationare si comunicare'. In plus, sa fie o "persoana proactiva, cu initiativa'.

Cu ce vine, in schimb, corporatia? Cu un pachet ce cuprinde: "sansa de dezvoltare personala si profesionala/ contract cu carte de munca pe salariu mediu pe economie/ asigurare in caz de accident/ asigurare in caz de deces/ implicare pana la anxietate / sansa de a ti se spune in fiecare zi ca esti un incompetent pentru a te motiva si stimula sa «be at your best» / lipsa unei vieti personale/ demontarea sistematica a oricarei forme de demnitate/ umilire indiferent de rezultate/ constientizarea insignifiantei propriei tale persoane din toate punctele de vedere/ insomnii/ stres/ frustrare si foarte multi bani'.

Asa este descris spectacolul lui Bogdan Georgescu, care a putut realiza acest proiect de arta activa cu finantare de la Administratia Fondului Cultural National.

×