x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Gala “VedeTeatru”, cu actorul-regizor

Gala “VedeTeatru”, cu actorul-regizor

de Maria Sârbu    |    10 Mai 2012   •   15:25
Gala “VedeTeatru”, cu actorul-regizor

Editia 2012 a Galei “VedeTeatru', festival desfasurat la Buzau in fiecare an, este dedicata actorului-regizor, ceea ce insemna ca vedeta este actorul care pune in scena. A venit in sprijinul Teatrului “George Ciprian' - organizatorul acestui eveniment care are loc intre 18 si 26 mai - Consiliul Judetean, Ministerul Culturii si UNITER. S-a depus mare efort din partea echipei, de altfel demna de lauda, ca sa mentina gala: cladirea in care se afla Teatrul din Buzau este in renovare si s-au selectat, in sectiunea principala, montari propice unei scene fara dotari speciale impuse pentru desfasurarea unui spectacol de teatru.

“Competitia' se va infaptui in Sala de sedinte a Consiliului Judetean Buzau, dar deschiderea oficiala a Galei “VedeTeatru' va avea loc la Ramnicu Sarat, cu un spectacol al teatrului-gazda prezentat in afara concursului: “Cineva ca tine'. Apoi, in fata publicului din orasul Buzau, vor fi productii din Bucuresti: “Blifat' de la Teatrul Odeon (tot in afara concursului), “Ultimul Don Juan' si “Nu vorbiti cu actorii' (Nottara), “Podu'' si “Floarea de cactus' (Metropolis). Teatrul “George Ciprian' participa la propriul festival cu “Taxi Blues' si “Boul si viteii'. La aceasta noua intalnire teatrala a publicului cu vedetele de teatru nu vor lipsi Horatiu Malaele, George Ivascu, Constantin Cotimanis, Victoria Cocias, Damian Crasmaru, Alexandru Repan, Diana Lupescu, Marius Bodochi, Dan Tudor si multi altii, care joaca in spectacolele din sectiunea principala.

“Vedeta de maine', sectiune organizata in parteneriat cu UNATC, va include productii independente si studentesti, reprezentatiile fiind gazduite de Cafeneaua Artistilor, un spatiu cu adevarat cultural si care este pe placul actorilor. A fost pastrata si Sectiunea “Bucuria ochiului din ureche', un proiect al galei realizat impreuna cu Teatrul National Radiofonic. Programul Galei “VedeTeatru' este completat cu alte evenimente. Va avea loc, bunaoara, un colocviu “dedicat acelora care nu se multumesc doar cu o bogata cariera de actor, incercand-o si pe cea de regizor', dupa cum mentioneaza organizatorii. Un eveniment va fi dedicat memoriei celui care a fondat de mai bine de 15 ani Teatrul de proiecte “George Ciprian' - dramaturgul Paul Ioachim. Pe durata festivalului va putea fi vazuta o expozitie de papusi si marionete, dar si una de fotografii.

×