x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la Teatrul din Sibiu cu “Mozart Steps”

Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la Teatrul din Sibiu cu “Mozart Steps”

de Maria Sârbu    |    10 Sep 2013   •   19:18
Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la Teatrul din Sibiu cu “Mozart Steps”
Sursa foto: deAdMAR

Naţionalul sibian a pregătit pentru începutul de sezon teatral 2013-2014 un spectacol de autor, marca Gigi Căciuleanu: “Mozart Steps”, cu premiera în 13 septembrie. Această producţie (un parteneriat cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu), creată “în exclusivitate” pentru Naţionalul sibian, prezintă “confruntarea dintre două universuri: muzica lui Mozart şi dansul lui Căciuleanu”, după cum ne-a informat Adrian Tibu de la Teatrul din Sibiu. Spectacolul va fi prezentat la Festivalul de Teatru din 2014.

Potrivit lui Tibu, “multiplele referinţe culturale ancorate în acest spectacol prezintă un spaţiu ce excelează în energii şi care se foloseşte de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant”, iar coloana sonoră a spectacolului propune “o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică şi cea orientală a eternului Egipt” printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele “Mozart l’Egyptien” şi “Mozart in Egypt”.

Gigi Căciuleanu a distribuit în spectacol atât actori ai secţiei române şi secţiei germane a Teatrului Naţional, cât şi studenţi de la Secţia  Actorie a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Cunoscutul dansator şi coregraf spune că şi-a propus, ca primă etapă de lucru, să-i metamorfozeze pe cei cu care va lucra şi care nu sunt dansatori de meserie, încercând să-i preschimbe, “din Actori în DansActori”. Totodată, şi-a propus să-i facă să danseze... în sensul cel mai frumos al cuvântului.

“Atunci când sunt întrebat ce gen de dans practic, răspund că «fac» teatru coregrafic. Este o formă de teatru care foloseşte limbajul dansului şi care utilizează mijloace de construcţie coregrafică”, afirmă Gigi Căciuleanu.

×
Subiecte în articol: Gigi Căciuleanu