x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Gloria Găitan: "Sunt o răsfăţată!"

Gloria Găitan: "Sunt o răsfăţată!"

de Florentina Fântânaru    |    13 Iul 2012   •   21:00
Gloria Găitan: "Sunt o răsfăţată!"

Gloria are rasfatul copilului caruia i s-a permis totul cu masura, desi cred ca afectiunea pe care a primit-o e nemasurata. Cand a intrat pe usa cabinei de machiaj, am crezut ca imi apare in fata ochilor o voleibalista nordica. Parul blond, lung, picioare lungi si brate bine conturate... ce mai, o fata de peste 1,80 m, cu ochi caprui si voce joasa, baietoasa. Am descoperit in ea blandetea tatalui ei si, desigur, inaltimea. Imi arata o fotografie cu ea, tata si fratele ei, Alexandru. Il stiam pe Vladimir Gaitan inalt, dar cand am vazut ca fiul e mai inalt cu un cap decat el am intrebat-o pe Gloria ce inaltime are Alexandru. "2,07 m" imi spune. "El locuieste la Londra, e implicat in domeniul financiar. Eu am ramas acasa. N-am vrut nici o clipa sa plec, desi tata m-a impins de la spate."

In multe lucruri tata a impins-o de la spate, s-a opus doar in a alege drept profesie actoria. Acum, la 27 de ani, Gloria ii da dreptate si spune ca, contrar aparentelor, ea nu vrea cariera. Vrea sa joace in spectacole, dar nu vede in asta scopul vietii ei.

Acum un an a fost ceruta in casatorie si a acceptat. De fapt, spune, am fost ceruta in casatorie o data si jumatate... adica cu jumatate de gura de un baiat pe care l-a uitat. Cererea adevarata a fost facuta anul trecut si urmeaza si nunta. N-a precizat, s-a inrosit si delicat mi-a spus ca nu vrea sa vorbeasca despre asta. A vrut insa sa lamureasca niste lucruri. Mi-a cerut asta. "Vreau sa lamuresc faptul ca pentru mine Vladimir Gaitan e doar tata. Eu sunt fata lui tata. Nu am intrat in teatru pentru ca sunt fata lui Vladimir Gaitan. Nu stiu de ce trebuie tot timpul sa aud asta... e fata lui stim noi cine. Toti copiii de actori trebuie sa indure asta."

Am simtit in ochii ei calzi o tristete, o neimplinire, o neputinta de a demonstra vreodata cine este ea cu adevarat. Tata e omniprezent, personalitatea lui e coplesitoare, cred eu. Admiratoarele n-au incetat o clipa sa-si faca simtita prezenta si ea imi da dreptate. "Mama insa, cu sangele ei clocotitor de unguroaica, a stiut sa tina familia, iar tata cu firea lui impaciuitoare a facut cum spunea ea", marturiseste Gloria. Interesant e ca dna Gaitan nu s-a lasat intimidata de admiratoarele sotului, pe care le punea la treaba. Sa bata covoarele sa faca diferite treburi, sa vada ca nu e simpla viata alaturi de Vladimir Gaitan.

A fost o placere s-o cunosc pe Gloria. Mi-a placut firea ei linistita, calma, retinuta si mai ales lipsa de agresivitate, de aroganta si tupeu. Mi-a placut privirea ei de copil rasfatat cu masura!

×
Subiecte în articol: jurnalul de duminică