x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Hamlet”, tema Concursului Naţional de Scenografie “George Löwendal”, ediţia 2013

“Hamlet”, tema Concursului Naţional de Scenografie “George Löwendal”, ediţia 2013

de Maria Sârbu    |    13 Noi 2013   •   18:45
“Hamlet”, tema Concursului Naţional de Scenografie “George Löwendal”, ediţia 2013

Concursul Naţional de Scenografie “George Löwendal”, ediţia a IV-a, rezultatele căruia vor fi cunoscute la 13 decembrie, include şi un workshop susţinut de regizoarea Sanda Manu, reputat pedagog în arta teatrală. Vor participa cei admişi în competiţie. Workshopul va avea loc la 28 noiembrie, la sediul Fundaţiei Löwendal. Tema atelierului este şi tema concursului: “Hamlet”. Astfel participanţii vor putea să-şi creeze lucrările de scenografie după ce redutabila regizoare le va deschide nişte căi spre înţelegerea mai bine a piesei marelui Shakespeare. Această temă a fost propusă pentru concurs de profesorul universitar Viorica Petrovici, apreciat scenograf, care s-a implicat încă de la început în desfăşurarea Concursului de Scenografie organizat în memoria baronului Löwendal – pictor, scenograf şi pedagog.
În realizarea lucrărilor, concurenţii trebuie să ia în considerare planul scenic al Sălii Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

Înscrierile la concurs se pot face până la 20 noiembrie, la adresa fundatia@lowendal.org. Predarea proiectului complet va avea loc la 10 decembrie, la Fundaţia Löwendal, iar panotarea - la 11 şi 12 decembrie (toate lucrările înscrise în competiţie vor face obiectul unei expoziţii organizate la sediul Fundaţiei Löwendal, în perioada 13-20 decembrie, program de vizitare luni-vineri, orele 10:00-18:00). Jurizarea lucrărilor va începe în dimineaţa de 13 decembrie, ceremonia de premiere urmând să se desfăşoare în aceeaşi zi, ora 18:00. Valoarea totală a distincţiilor este de 2.000 de euro. Marele Premiu va fi acordat de Ariadna Avram, preşedintele Fundaţiei Löwendal, cea care a iniţiat şi susţine acest concurs.
Se pot înscrie studenţi de la secţiile de scenografie (licenţă şi masterat), dar şi absolvenţi cu vârsta de până la 35 de ani, ai Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti, Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti etc.

Potrivit condiţiilor de înscriere, participarea la workshopul regizoarei Sanda Manu este obligatorie pentru cei înscrişi. Se specifică şi faptul că nu se vor putea înscrie în concurs premianţii ediţiilor anterioare. Aceştia pot participa, dacă doresc, doar în secţiunea specială (fără premiere).
Formularul de înscriere (poate fi descarcat: formular-inscriere-concurs-scenografie-Lowendal-2013 ) se va trimite completat (toate rubricile) la adresa fundatia@lowendal.org cu subiectul “Înscriere Concurs scenografie 2013”.

×