x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru În pivniţă, pe răcoare, “Absolut!” cu Marcel Iureş

În pivniţă, pe răcoare, “Absolut!” cu Marcel Iureş

de Maria Sârbu    |    09 Iul 2012   •   18:07
În pivniţă, pe răcoare, “Absolut!” cu Marcel Iureş

In aceste zile caniculare, publicul poate gasi putina racoare si la teatru, chiar daca majoritatea institutiilor de spectacol si-au inchis stagiunea. E vorba de Teatrul Act, din pivnita, unde au loc la 10 si 11 iulie, de la ora 19:00, reprezentatii cu spectacolul “Absolut!', protagonist fiind carismaticul actor Marcel Iures. Asadar, sunteti asteptati in Calea Victoriei nr. 126 pentru un regal actoricesc, care dureaza 90 de minute.

“Absolut!' este o montare realizata de Alexandru Dabija dupa povestea “Ivan Turbinca' a lui Ion Creanga. Premiera a avut loc anul trecut, la sfarsitul lunii mai, si are de atunci mare succes atat la sediu, cat si la festivaluri de teatru din tara, caci orice organizator de asemenea evenimente si-l doreste pe Marcel Iures cu acest “Absolut!'. I-a incantat, de asemenea, si pe spectatorii Festivalului “One Man Show' de la Chisinau.

Va indemn sa mergeti sa-l vedeti pe Marcel Iures cum spune o poveste. Va va incanta! Caci, asa cum afirma Dabija, e vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul, iar “oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare'.

×