x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru În Zăvoi, reuniune a unor mari artişti de teatru

În Zăvoi, reuniune a unor mari artişti de teatru

de Maria Sârbu    |    19 Iul 2012   •   16:13
În Zăvoi, reuniune a unor mari artişti de teatru

Succesul la public al Festivalului organizat anul trecut la Ramnicu Valcea, in Parcul Zavoi, de Teatru Municipal Ariel i-a determinat pe cei implicati sa prezinte si in aceasta vara spectacole cu artisti remarcabili din teatre din Bucuresti si din tara, dar si cu artisti ale unor trupe din Italia.

In programul celei de-a doua editii a evenimentului intitulat "Ariel Inter Fest', care se va desfasura in perioada 22-29 iulie, se regasesc productii ale Teatrului Bulandra - "Mascariciul', Teatrului de Comedie - "Mostenitoarea', Teatrului Nottara - "Vizitatorul', Teatrul de proiecte "George Ciprian' din Buzau - "Doamna si Specialistu’', Teatrul "Anton Pann' din Ramnicu Valcea - "Apa de Havel', "Hansel si Gretel', Teatrul "Bacovia' din Bacau - "Pinocchio', dar si ale Teatrului Ariel, teatrul-gazda, cu mai multe montari, printre care "Livada de visini', "Giocondele' sau "Alexandru Lapusneanul', ale altor teatre de stat si independente din Bucuresti si din tara.

Vor juca in fata spectatorilor si artistii a trei companii din Italia pe care si le-a dorit la aceasta editie directorul Festivalului, Doina Migleczi, si anume Teatrul Koreja – Lecce, cu "Plastic Gardens/ Gradini de plastic', Teatrul S’Arza, Sardinia, cu "Corabia nebunilor' si ACTI Teatri Independenti, Torino - "La citta fragile Seppellitemi in Piedi/ Orasul nesigur ingropat de viu'.

Printre interpretii rolurilor spectacolelor romanesti programate se numara Horatiu Malaele si Niculae Urs, Alexandru Repan si Mircea Andreescu, Catrinel Dumitrescu si Carmen Trocan, dar si Ioana Craciunescu, Mihaela Teleoaca si multi alti actori, unii dintre ei tineri si foarte tineri. Variata este dramaturgia ce acopera aria spectacolelor selectionate: A.P Cehov, Fratii Grimm, Eric Emmanuel Schmitt, Matei Visniec etc. Nu vor lipsi din Festival spectacole-work-shop, unul fiind "DEMO', al lui Stefan Ruxanda (Compania de Teatru Passe-Partout – Dan Puric), altul - "Corabia nebunilor', al regizorului italian Romano Foddai. Si-a gasit loc in festival si cartea de teatru, urmand sa fie lansate si prezentate diverse volume.

Important de remarcat si sectiunea "Sesiune de dezbateri, conferinte si prelegeri teatrale', pentru care au fost invitati sa prezinte si sa conferentieze critici cunoscuti, dar si apreciati oameni de teatru. Un invitat special este regizorul-fenomen Silviu Purcarete. Printre titlurile sectiunii amintim: "Un artist pentru eternitate - Liviu Ciulei', conferinta urmata de filmul "Se repeta Hamlet'; "Actorul – instrument esential al teatralitatii'; "Silviu Purcarete: Teatrul obiectului dublu'. Organizatorii s-au gandit ca in cadrul Festivalului sa aiba loc si un concert: Mike Godoroja.

Spatiile in care vor fi prezentate productiile teatrale sunt dintre cele mai diverse: sala de spectacole din Cinema Ostroveni, Sala Zavoi, Teatrul "Anton Pann', Parcul Zavoi, Casa Valceana, precum si esplanada Teatrului Municipal Ariel.

×
Subiecte în articol: teatru