x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Braşov, Festivalul de Teatru e la a XXIV-a ediţie

La Braşov, Festivalul de Teatru e la a XXIV-a ediţie

de Maria Sârbu    |    13 Noi 2012   •   18:21
La Braşov, Festivalul de Teatru e la a XXIV-a ediţie

Dedicat dramaturgiei contemporane, Festivalul de Teatru de la Braşov este o tradiţie. Pentru a 24-a oară, acest eveniment adună publicul din oraşul de la poalele Tâmpei în sala Teatrului "Sică Alexandrescu” (organizatorul evenimentului), căci aici au posibilitatea să vadă spectacole din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării, montate de regizori consacraţi sau tineri promiţători, cu actori fie celebri, fie mai puţin cunoscuţi, dar talentaţi şi dedaţi profesiei alese.

În acest an, festivalul, care a început la 10 noiembrie şi se va încheia la 18 noiembrie, a oferit braşovenilor posibilitatea să vadă artişti din generaţii diferite, printre care Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiţă, Vlad Zamfirescu, Mihai Călin sau Ada Milea. Spectacolele selecţionate poartă semnătura unor regizori precum Silviu Purcărete, Radu Beligan, Gigi Căciuleanu, Vlad Massaci sau Theodor-Cristian Popescu.

În deschidere, s-a jucat "Femeia care şi-a pierdut jartierele”, în regia lui Purcărete (Teatrul de Comedie), fiind programat în una din zile şi altă producţie a acestui teatru bucureştean: "Spiritul de familie”, în regia lui Radu Beligan. Teatrul-gazdă a prezentat "Absint”, în regia lui Claudiu Goga, care este şi regizorul altui spectacol jucat în festival: "Cină cu prieteni” (ArCuB).

Publicul şi membrii juriului (festivalul e competitiv) urmează să vadă "Băiatul din ultima bancă, regia Theodor-Cristian Popescu (TNB), "Când Isadora dansa”, regia Răzvan Mazilu (Odeon), "A fi sau a nu fi”, regia Vlad Massaci (Teatrul "Toma Caragiu”, Ploieşti), "Cel de lângă tine”, regia Vlad Zamfirescu (Teatrul "Sică Alexandrescu”), "Insula” - spectacol-concert de Ada Milea (Naţionalul clujean) şi "Carmina Burana”, regia Gigi Căciuleanu (Teatrul Naţional Târgu-Mureş). Va fi şi un spectacol-lectură - "Prah”, regia Diana Lupescu, dar şi lansări de carte, aşa cum se întâmplă la mai toate festivalurile de teatru din România.

×
Subiecte în articol: Festival de teatru Brasov