x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Teatrul Foarte Mic, premiera cu “Născut iarna”

La Teatrul Foarte Mic, premiera cu “Născut iarna”

05 Dec 2012   •   21:34
La Teatrul Foarte Mic, premiera cu “Născut iarna”
Sursa foto: Steluta Popescu

Un spectacol nou va fi prezentat la 7 decembrie la Teatrul Foarte Mic, cea de-a doua sală a Teatrului Mic. Este vorba de “Născut iarna” de Jez Butterworth, în regia lui Radu Dragomirescu.

Secretariatul literar, care anunţă această premieră, informează că actorii Cristian Iacob, Radu Zetu, Avram Birău, Viorel Cojanu şi Claudia Prec “joacă pe muchie de cuţit”, că “în permanenţă replica este căptuşită de un gând ascuns pe care îl intuim şi exact atunci când credem că i-am deconspirat, adevărul ne scapă printre degete”.  Se întâlnesc cinci destine “undeva în ţinuturile stâncoase din Dartmoor”. Pe scenă, acţiunea are loc într-un “decor sugestiv” realizat de Iulian Bălţătescu, pe acordurile “grave” ale muzicii ce completează atmosfera.

Autorul american Jez Butterworth a scris textul în 1996. Prima montare a fost realizată în 2006, la Royal Court din Londra. Piesa, care redă “aerul misterios al unei lumi populate de indivizi cu biografii încâlcite”, ar putea fi încadrată, potrivit unor specialişti, undeva între “Petrecerea” şi “Îngijitorul”, texte ale dramaturgului britanic Harold Pinter, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, 2005. (M.S.)  

×