x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Timişoara, spectacol după texte de Herta Müller

La Timişoara, spectacol după texte de Herta Müller

de Maria Sârbu    |    18 Iul 2012   •   17:35

"Tinuturile joase' - spectacol realizat dupa proza de debut a scriitoarei Herta Müller, laureata a Premiului Nobel pentru Literatura in 2009, va fi prezentat in avanpremiera la 28 iulie, pe scena Teatrului German de Stat din Timisoara (TGST).

Premiera cu aceasta productie va avea loc la 29 septembrie, la inceputul noii stagiuni. Potrivit TGST, versiunea pentru scena a textului a fost scrisa de Niky Wolcz, Valerie Seufert si Ulla Wolcz. Spectacolul este regizat de Niky Wolcz, care i-a avut in echipa de realizatori si pe renumitul scenograf Helmut Stürmer (decor), pe Fehérvári Zsolt (costume), dar si pe regizorul de film Bogdan George Apetri - autorul regiei unor secvente filmate special pentru acest spectacol, in scopul de a "reconstrui, prin mijloace cinematografice, atmosfera de la data desfasurarii actiunii'.

Rolul principal in "Tinuturile joase' il detine actrita din Berlin Eszter Tompa, alaturi de care au fost distribuiti Mara Bugarin, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Ida Jarcsek-Gaza, Franz Kattesch, Eniko Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Daniela Török, Tatiana Sessler, Horia Savescu si alti actori, dar si studenti ai Sectiei de Actorie in limba germana de la Universitatea de Vest din Timisoara. Spectacolul va fi tradus in limba romana.

"Tinuturile joase" este un volum de povestiri, in care Herta Müller evoca amintirile din copilaria petrecuta intr-un sat svabesc din Banat.

×