x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La UNATC, patru zile Uşi deschise

La UNATC, patru zile Uşi deschise

02 Apr 2013   •   21:36
La UNATC, patru zile Uşi deschise

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” (UNATC) invită publicul la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului “Uşi deschise”, care se va desfăşura între 4 şi 7 aprilie. Organizat de profesorii şi studenţii Facultăţii de Teatru, evenimentul se adresează celor care doresc să devină studenţi ai acestei facultăţi, dar şi tuturor celor cărora le place teatrul sau celor care sunt interesaţi şi urmăresc mişcarea teatrală din România.

În cele patru zile vor avea loc ateliere de actorie, exerciţii de regie, workshopuri de expresivitate corporală, demonstraţii de tehnică în mânuirea marionetei, expoziţii de scenografie, precum şi cursuri deschise de teatrologie, management cultural, jurnalism teatral. Studenţii anului III şi de la Master, coordonaţi de profesorii Adrian Titieni, Gelu Colceag, Mihai Gruia Sandu sau Raluca Ianegic, vor fi în fiecare seară pe scenă pentru a vă oferi spectacole marca UNATC. Printre producţiile alese cu această ocazie se numără spectacolele “Priveşte înapoi cu mânie”, “Zic-Zac”, “O anecdotă provincială” sau “Elixirul” sau muzicalul “Chicago”.

În opinia organizatorilor, Festivalul “Uşi deschise” îi oferă publicului “o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurate în UNATC”. Cei prezenţi la festival se vor simţi studenţi: fie că ascultă sau intervin în dialogul profesor-student la atelierele de actorie şi regie, că admiră expoziţiile de scenografie, fie că învaţă paşi de dans şi execută mişcări de scrimă sau că află secretul unei cariere în teatru, management cultural, jurnalism teatral.
“Uşile” se vor deschide joi, ora 18:00, la Sala Atelier, UNATC (M.S.)

×