x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru ”Liliacul” - o noapte de iubire, râs și dezvăluiri încântătoare în Viena secolului al XIX-lea

”Liliacul” - o noapte de iubire, râs și dezvăluiri încântătoare în Viena secolului al XIX-lea

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2024   •   16:00
”Liliacul” - o noapte de iubire, râs și dezvăluiri încântătoare în Viena secolului al XIX-lea

Descoperă intrigile și râsetele unei petreceri magice, sâmbătă, 23 martie, începând cu orele 19.00, pe scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” care va găzdui spectacolul ”Liliacul”.

În lumea vibrantă a operetei, ”Liliacul” se ridică ca o bijuterie strălucitoare, captivând inimile publicului cu farmecul și misterul său. Creată de maestrul Johann Strauss-fiul, această operetă își dezvăluie tainele pline de suspans și umor în atmosfera fermecătoare a Vienei secolului al XIX-lea.

Povestea ne poartă prin lumea amuzantă și plină de petreceri a lui Gabriel von Eisenstein, un personaj carismatic prins într-o serie de întâmplări comice. De la confuziile romantice la farsele ingenioase, ”Liliacul” ne ademenește într-un vârtej de evenimente fascinante. În centrul intrigii se află Eisenstein, pe cale să-și ispășească pedeapsa, dar hotărât să trăiască ultima sa noapte de libertate în stil grandios la petrecerea prințului Orlofsky.

Dar ce ar fi o comedie fără un twist? În spatele cortinei, Doctorul Falke, prietenul lui Eisenstein, pregătește o revanșă cu adevărat memorabilă. Împreună cu prințul Orlofsky, Falke orchestrează o serie de evenimente care aduc în lumină secretele și iubirile ascunse ale personajelor. O noapte care începe cu veselie și muzică devine un labirint amuzant al dezvăluirilor și al iubirii adevărate.

Cu o muzică încântătoare care răsfață urechile și personaje complexe care te fac să râzi și să simți, ”Liliacul” rămâne ancorată în inimile spectatorilor de peste un secol. Johann Strauss-fiul a creat o capodoperă ce îmbină cu maestrie umorul, farmecul și romantismul vienez, oferind publicului o experiență de neuitat.

Prin "Liliacul", te invităm să pășești într-o lume de poveste în care râsul se împletește cu misterul, iar iubirea se dezvăluie în cele mai neașteptate moduri. O noapte în compania lui Eisenstein, Falke și a tuturor personajelor memorabile te va purta într-o călătorie muzicală și dramatică ce îți va atinge sufletul și îți va încânta simțurile.

Conducerea muzicală: Constantin Adrian Grigore

Libretul: Karl Haffner , Richard Genée după vodevilul „Le Revéillon” de Henri Melhac și Ludovic Halévy

Coordonare scenică și adaptare text: Valentino Tiron

Conducerea muzicală: Alexandru Ilie / Constantin Grigore

Coregrafia: Iolanda Petrescu, Mircea Crăciun

Scenografia: Vladimir Turturica

Asistent coregrafie: Mircea Crăciun

Dirijor cor: Aurel Muraru

Ditribuție:

Eisenstein: Andrei Pleșca, Rosalinda: Patricia Seymour, Adela: Daniela Bucșan, Falke: Cătălin Petrescu, Frank: Orest Pîslariu-Ranghilof, Orlofsky: Cristina Trandafir, Alfred: Daniel Madia, Blind: Cristian Caraman, Frosch: Mihăiță Radu

Ida: Letiția Vlădescu, Ivan: Septimiu Urzică

Figurație

Lorendi Rădulescu, Octavian Ștefănescu, Sorin Ciucă

Imaginează-te călătorind în timp, în Viena secolului al XIX-lea, unde muzica și intriga se împletesc într-o poveste captivantă de iubire și înșelăciune, întâlnește personaje memorabile și bucură-te de o noapte plină de mister, umor și farmec! Nu rata șansa de a fi martor la magia unică a "Liliacului" - o operetă ce trăiește veșnic în inimile iubitorilor de artă și frumusețe! Vino și bucură-te de o seară de neuitat, unde muzica, umorul și dragostea se întâlnesc într-un spectacol ce te va fermeca și te va captiva într-un dans al sentimentelor și al suspansului.

 

Vă invităm pe 23 Martie 2023, de la orele 19:00 la reprezentația spectacolului ”Liliacul”, o călătorie în inima umanității, unde râsul și emoțiile se împletesc într-un tablou de neuitat.

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.ticketstore.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

 

 

×