x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Maestrul Radu Beligan aduce la Comedie “Spiritul de familie”. Joi, 22 martie, de la ora 19

Maestrul Radu Beligan aduce la Comedie “Spiritul de familie”. Joi, 22 martie, de la ora 19

de Maria Sârbu    |    20 Mar 2012   •   08:49
Maestrul Radu Beligan aduce la Comedie “Spiritul de familie”. Joi, 22 martie, de la ora 19

Spectacolul regizat de maestrul Radu Beligan la Teatrul de Comedie, “Spiritul de familie' (Les Belles-Sœurs) de Eric Assous, va fi prezentat in premiera joi, 22 martie, de la ora 19:00, la Sala 'Radu Beligan'. Astfel, legenda vie a teatrului romanesc marcheaza revenirea sa ca artist pe scena pe care a infiintat-o cu 51 de ani in urma. Din echipa de realizatori fac parte si Puiu Antemir - decor, Lia Mantoc - costume si Razvan Diaconu - muzica, iar personajelor le dau nastere actorii Dorina Chiriac, Delia Seceleanu, Lamia Beligan, Mirela Zeta, Marius Florea Vizante, Sandu Pop, Marius Drogeanu.

Despre aceasta noua creatie a sa, Radu Beligan afirma: 'Am avut fericirea ca, revenind dupa 40 de ani in teatrul pe care l-am infiintat, sa descopar actori tineri, talentati, cooperanti, dornici sa cunoasca infinitele secrete ale unei meserii care nu se invata, ci se insuseste prin osmoza. Este meritul lor, este si meritul Directiei, pentru standardele riguroase pe care le-a impus. Le multumesc pentru ca mi-au prilejuit aceasta coloborare fericita, aceasta intalnire rara, dintre trecut si viitor, in slujba publicului, unicul si eternul nostru stapan'.

Autorul piesei, Eric Assous, spune despre artistul roman: 'L-am cunoscut pe Radu Beligan acum 25 de ani. La acea vreme el era demult la apogeul unei cariere impresionante, eu debutam cu piese cu succes abscons. M-a remarcat totusi si a fost primul care a vrut sa faca cunoscut teatrul meu in strainatate. Pentru aceasta si pentru multe alte motive am sa-i fiu mereu recunoscator. Om de teatru absolut, respectat si pasionat, Radu Beligan si-a pastrat intacte curiozitatea si entuziasmul. Sunt mandru si onorat sa fiu prietenul sau'.

×