x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Maia Morgenstern în ,,Astă seară: Lola Blau”, la TES

Maia Morgenstern în ,,Astă seară: Lola Blau”, la TES

de Maria Sârbu    |    30 Oct 2013   •   17:46
Maia Morgenstern în ,,Astă seară: Lola Blau”, la TES

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă, la 6 şi 7 noiembrie, spectacolul ,,Astă seară: Lola Blau” de Georg Kreisler, în regia lui Alexandru Dabija. Protagonistă este actriţa Maia Morgenstern, acompaniată la pian de Tatiana Moroşanu. Din echipa montării mai fac parte scenografii Puiu Antemir şi Doina Levintza şi coregrafa Adina Cezar.

Potrivit unui comunicat de presă, “Lola Blau este povestea unei neputinţe”, după cum spunea autorul textului, dar “spectatorii vor părăsi teatrul măcar cu un refren al Lolei în gând şi poate acesta va fi chiar cel pe care Lola şi-l cânta sieşi: “Sus bărbia, zâmbeşte, asta-i viaţa!”.

Maia Morgenstern şi-a propus să dea strălucire piesei. Aceasta este “o tragicomedie plină de umor negru”, dar “spiritul caustic al versurilor şi tonul nostalgic al melodiilor creează, împreună, partitura perfectă pentru un regal actoricesc”.

Premiera absolută cu “Astă seară: Lola Blau” a avut loc la Viena în 1971, cu un succes răsunător, după care piesa a fost pusă în scenă de mulţi regizori în multe teatre din Europa America.

×