x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Marius Florea Vizante are VIZIuni la Teatrul de Comedie

Marius Florea Vizante are VIZIuni la Teatrul de Comedie

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Noi 2019   •   18:23
Marius Florea Vizante are VIZIuni la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie prezintă vineri 29 noiembrie, ora 19.30, la Sala Studio, premiera oficială a producției VIZIuni-oameni-show, un spectacol de Marius Florea Vizante, scenografia și conceptul grafic Daniel Rădulescu, compoziție & ilustrație muzicală Simona Strungaru, costume Marius Florea Vizante, asistent regie Șerban Georgevici, consultație tehnică audio/video Mihai Bogaciu.

Distribuția: Marius Florea Vizante, Simona Strungaru, Gabriel Vatavu.

Cu mulți ani în urmă am devenit fan al marelui umorist francez Alphonse Allais. Povestirea care mi-a rămas înfiptă în minte se cheamă „Dumnezeu” – e cea care mi-a populat imaginația ani buni după și încă mă mai bântuie. Mai rău chiar, a dat naștere altora. Un soi de prieteni imaginari, un fel de obsesii semi-comice, niște... viziuni, ce să mai lungesc vorba. Acum, viziunile astea au crescut mari și se exprimă singure.

Norocul meu este că o fac într-un mediu cât de cât controlat! De fapt, nici nu știu dacă să felicit sau să căinez inițiativa Teatrului de a le lăsa libere prin Sala Studio. Ce știu cu certitudine e că, acum, viziunile astea ale mele sunt libere să-i bântuie și pe alții... pe inconștienții care cumpără bilet. E un fel de terapie prin teatru, o mică exorcizare comico-tristă, o joacă pe care eu o chem „oameni show”.

Cum spune un personaj de al meu: „Viața e o sumă de decese, chestia e... cum le mori! Vă chem să râdem împreună, să-mi fie și mie mai ușor! – Marius Florea Vizante.

×
Subiecte în articol: marius florea vizante