x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Olga Tudorache, pe scenă: la 60 de ani de teatru şi film

Olga Tudorache, pe scenă: la 60 de ani de teatru şi film

23 Oct 2012   •   18:25
Olga Tudorache, pe scenă: la 60 de ani de teatru şi film

Iată o ocazie de a o vedea sau revedea pe marea actriţă Olga Tudorache pe scenă: la 23 noiembrie, de la ora 19:30, la Sala Palatului din Bucureşti, în spectacolul omagial "Portretul Doamnei T". Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 60 de ani de activitate în teatru şi în film, transmite Mediafax, citând un comunicat de presă. De şase decenii, Olga Tudorache reprezintă în conştiinţa românilor, prin prezenţa sa scenică, esenţa teatrului românesc. Harul unic cu care a interpretat zecile de roluri în teatru şi film, fascinaţia teribilă pe care o exercită asupra publicului şi talentul de formator al mai multor generaţii de artişti sunt atributele unei personalităţi artistice ieşite din comun.

"Portretul Doamnei T", a treia piesă scrisă de Ana-Maria Bamberger pentru Olga Tudorache, i-a adus actriţei Premiul de Excelenţă "Omul anului 2006".

"Piesa aceasta este cu adevărat povestea mea. Nu am jucat nici o clipă un personaj, pentru că nu era nevoie", mărturiseşte actriţa, invitându-şi publicul să vină să o vadă. Alături de Olga Tudorache joacă actorul Lucian Nuţă.

Reprezentaţiile cu spectacolul "Portretul Doamnei T" au fost întrerupte o vreme, din cauza unor probleme de sănătate pe care le-a avut în primăvara acestui an marea doamnă a teatrului românesc.

Olga Tudorache a fost angajată în teatru ¬ Teatrul Tineretului din Bucureşti – în 1951. De atunci a realizat pe diverse scene roluri importante. A jucat şi în multe filme. A desfăşurat şi o amplă activitate pedagogică, la UNATC, până în anul 2000.

×
Subiecte în articol: Olga Tudorache