x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premieră cu piesă mexicană, pe scena românească

Premieră cu piesă mexicană, pe scena românească

de Maria Sârbu    |    22 Mar 2012   •   17:13
Premieră cu piesă mexicană, pe scena românească

Spectacolul "Vis cu statui', montat la Teatrul National Iasi (Sala Studio) de regizorul Ovidiu Lazar pe un scenariu teatral propriu dupa cunoscutul scriitor mexican Carlos Fuentes, va avea premiera sambata, 24 martie, urmatoarele reprezentatii fiind programate la 25 si 29 martie. Secretariatul teatrului ne instiinteaza ca Ovidiu Lazar propune "o vivisectie a singuratatii, cu ritmurile si sunetele ei, cand magice, cand hilare'.

Sunt doua personaje, interpretate de Monica Bordeianu - societara a Nationalului iesean - si tanarul ei coleg de scena Horia Verives. Scenografia la spectacol o semneaza Marfa Axenti.

In aventura teatrala cu acest text, creatorul montarii s-a ghidat, fara indoiala, de ganbdurile de mai jos, ale lui Carlos Fuentes: "E o mare parasire in lumea aceasta. Ca si cand toti am dori sa plecam cat mai repede de aici. Ca si cand nu ne-ar mai incapea in piept ura si mania de a fi nascuti (…). Ca si cand ne-am fi propus sa distrugem totul inainte de a ne distruge pe noi insine. Daca fiecare dintre noi si-ar alege pe cineva, daca s-ar ingriji intr-adevar, intru-totul, de el, aceasta ar fi lucrul cel mai frumos...'.

×
Subiecte în articol: teatru