x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premieră cu Teatrul de Artă Bucureşti, la Sibiu

Premieră cu Teatrul de Artă Bucureşti, la Sibiu

21 Mar 2013   •   13:36
Premieră cu Teatrul de Artă Bucureşti, la Sibiu

Teatrul de Arta Bucureşti (TAB) deschide cea de-a treia ediţie a Festivalului “25 de ore de Teatru Non Stop” (Sibiu), sâmbătă, 30 martie 2013, cu spectacolul “Emigreişăn Drim”, o poveste românească despre graniţele fericirii cu Ion Bechet, Marin Grigore, George Constantinescu şi Liviu Cheloiu după textul “Tot ce se dă” de Ioan Peter, în regia lui Bogdan Huşanu.

În cadrul aceluiaşi festival, în aceeaşi zi, în premieră absolută, Teatrul de Artă Bucureşti prezintă spectacolul “Ruleta rusească”, o adaptare scenică după poemul “Norul cu pantaloni” de Vladimir Maiakovsky, un spectacol de/cu Ovidiu Niculescu pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche). Spectacolul va avea premiera oficială, la Bucureşti, vineri, 5 aprilie 2013.

Şi asta nu e tot. Primul spectacol produs de TAB, “Pam Pam”, un one man show dupa pamfletele lui Constantin Tănase, interpretat cu talent de actorul George Constantinescu, desemnat “spectacolul emblemă”al festivalului de la Sibiu, se va juca pe 31 martie, în ultima zi a maratonului teatral.

Teatrul de Artă Bucureşti, înfiinţat în 2010 la iniţiativa actorului George Constantinescu, este un teatru independent, care are propria sală de spectacole din 8 decembrie 2012. TAB înseamnă până în prezent şapte producţii, printre care se numără “Emigreişăn Drim”, “Insomniacii”, “Un bărbat şi mai multe femei” şi ”No uamăn, No crai”.

TAB este un teatru aflat în prima linie a ofensivei teatrelor independente deopotrivă producător de spectacole şi gazdă a unor evenimente de artă.
Poftă de respirat teatru!


×
Subiecte în articol: premiera teatrul de arta bucuresti sibiu