x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Queercore", marţi, în Cool Cat - un spectacol de teatru în limba engleză, interpretat de Cătălin Jugravu

"Queercore", marţi, în Cool Cat - un spectacol de teatru în limba engleză, interpretat de Cătălin Jugravu

12 Mar 2012   •   12:35
"Queercore", marţi, în Cool Cat - un spectacol de teatru în limba engleză, interpretat de Cătălin Jugravu

Spectacolul in limba engleza "Queercore", in regia lui Mihai Lukacs si interpretat de Catalin Jugravu, va fi prezentat marti, de la ora 20.00, in clubul bucurestean Cool Cat, potrivit organizatorilor, compania Trilic.

"Queercore" este un cabaret politic cu un singur actor si opt personaje, care trateaza marginalizarea bazata pe sexualitate si gen. Violenta si abuzul din spatele uniformei, cum se face un film pentru Youtube, revolutia sexuala de la TV sau cum poti fi un roman nationalist gay sunt cateva dintre temele care se regasesc in "Queercore".

"Lucrand la acest spectacol am constientizat ca exista anumite probleme care inca sunt tabu in societatea actuala. Cele opt personaje din spectacol sunt diferite, fiecare avand o istorie, ceea ce m-a ajutat sa inteleg mai bine oamenii din jurul meu. "Queercore" propune un spatiu in care nu exista prejudecati", a spus actorul Catalin Jugravu.

Spectacolul regizat de Mihai Lukacs poate fi considerat o extravaganta teatrala sau o interventie politica sau un spectacol-coupé.

"Queercore" a avut premiera pe 6 decembrie in clubul bucurestean Our Evolution. De atunci, spectacolul cu Catalin Jugravu s-a jucat in mai multe spatii din Capitala, dar si in Budapesta de doua ori, urmand sa ajunga si in Polonia.

Compania de teatru independenta Trilic a lansat pe 31 ianuarie o serie de spectacole si evenimente artistice care se desfasoara in clubul Cool Cat din Bucuresti. Printre spectacolele jucate in clubul din Capitala se numara "Omul cu flori de mac crescande din mana de trecatori", interpretat de Ciprian Isidor, dupa un text de Daniil Eldar, "Monoloagele vecinului", cu/de Laurentiu Banescu sau spectacolul de licenta "Arta", dupa un text de Yasmina Reza, interpretat de Ciprian Isidor, Idris Clate si Ionut Casandroiu.

×
Subiecte în articol: teatru spectacol queercore catalin jugravu