x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacol de Purcărete, la Festivalul Shakespeare de la Gdansk

Spectacol de Purcărete, la Festivalul Shakespeare de la Gdansk

02 Aug 2012   •   16:38
Spectacol de Purcărete, la Festivalul Shakespeare de la Gdansk

"O furtuna', montare semnata de Silviu Purcarete pe scena Teatrului National din Craiova, reprezinta Romania la Festivalul International Shakespeare de la Gdansk (Polonia). Spectacolul va avea doua reprezentatii, la 4 si 5 august, pe scena Teatrului Wybrzeze. In seara de 4 august, dupa spectacol, va avea loc o discutie cu publicul. Prezenta Nationalului craiovean la acest festival este sprijinita de ICR.

"O furtuna' (dupa "Furtuna' lui Shakespeare) a avut premiera pe 18 februarie, la Craiova, spectacolul beneficiind, dupa cum informeaza ICR Varsovia, si de sprijin financiar din partea Festivalului Shakespeare de la Gdansk. "O furtuna' a fost deja prezentat la Festivalul International Shakespeare de la Craiova, la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, la Festivalul International de Teatru de la Varna si la Festivalul Shakespeare de la Gyula.

Productia este prima propunere de spectacol a retelei Festivalurilor Shakespeare, creata in 2010, cu sediul la Gdansk. Prezentarea spectacolului la Festivalurile Shakespeare de la Gyula si Gdansk face parte din proiectul "Discovering Theatrelands', finantat de Uniunea Europeana prin programul Culture.

Festivalul International Shakespeare de la Gdansk se desfasoara in fiecare an pe litoralul Marii Baltice, in Cele Trei Orase (Trójmiasto), complex urban format din orasele Gdansk, Gdynia si Sopot, important centru cultural, stiintific si industrial al Poloniei.

Programul cuprinde reprezentatii ale pieselor shakespeariene invitate din intreaga lume. In acest an sunt spectacole din Germania, Italia, Marea Britanie, Macedonia, Rusia, Romania si Polonia).

×