x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Storyteller: un nou capitol la Teatrul de Artă Bucureşti

Storyteller: un nou capitol la Teatrul de Artă Bucureşti

10 Apr 2013   •   16:32
Storyteller: un nou capitol la Teatrul de Artă Bucureşti

[storyteller], un spectacol realizat de regizorul Bogdan Huşanu, va avea loc începând cu luna aprilie în fiecare luni, la ora 20.15, la Teatrul de Artă Bucureşti.
Personajul principal, adică Bogdan Huşanu, a pregătit în luna aprilie 4 titluri: DUREREA FANTOMĂ, de Vasilii Sigarev, DRINKING IN AMERICA I, de Eric Bogosian, DRINKING IN AMERICA II, de Eric Bogosian, şi ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN, de N.V.Gogol.

Fiecare poveste este însoţită de o prezentare a autorului şi de intervenţii amuzante pe text. Bogdan este o poveste. Începe să vorbească despre un scriitor şi ajunge la curentele artistice şi la procesele comunismului şi la cum a fost scrisă Biblia. Ai impresia că eşti în faţa unei enciclopedii ambulante. Creează dependenţă. Ţi se pare că eşti supus la un curs mega-intensiv de inteligenţă.
Bogdan Huşanu face story-teller ca pe un manifest. Te învaţă să trăieşti, să gândeşti, să asculţi cu gura căscată. Bogdan Huşanu nu este un singur personaj. El schimbă personajele rapid şi trece lucid din unul în celălalt. Nu e o poveste, e o atitudine, e o mirare cu ochii larg deschişi. [storyteller] este doar sinceritate, un act artistic pur.

Luna aprilie continuă la Teatrul de Artă Bucureşti cu spectacole, dar şi cu concerte: concert Zmei Trei (miercuri, 17 aprilie), “Recital Shakespeare”, susţinut de Mihai Baranga cu monoloage din Richard al III-lea, Lear, Launce, Falstaff, Hamlet, Bufonul, Jacques Melancolicul, Ariel, Caliban, Prospero (joi, 18 aprilie), “Emigreişăn Drim”, o comedie românească despre graniţele fericirii (vineri, 19 aprilie), concert bossa – nova RITMOS DO BRASIL, susţinut de muzicienii Gabriela Costa (voce), Alex Man (chitară), Michael Acker (contrabas) şi Dan Georgescu (percuţie) (sâmbătă, 20 aprilie), “Ruleta rusească”, după poemul “Norul cu pantaloni” de Vladimir Maiakovsky, un spectacol cu/de Ovidiu Niculescu pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche) (duminică, 21 aprilie), “Nimic nu-mi scapă”, după Incurcă lume de A.D. Hertz, o comedie cu un conţinut incendiar (joi, 25 aprilie), “Ciao, Bella!”, de Antoaneta Zaharia, un spectacol despre universul sufletului feminin (sâmbătă, 27 aprilie), “Insomniacii”, o comedie nebună cu şi despre nebuni şi nebunie (duminică, 28 aprilie).

TAB este un teatru independent care porneşte de la premisa că “teatrul este oglinda vieţii”, producţiile sale fiind în primul rând o radiografie a vieţii pe care o trăim. Din 8 decembrie 2012, TAB există în propria sală de spectacole, o sală cu 75 de locuri, micuţă, dar intimă şi caldă. Spaţiul permite ca spectatorul să facă parte din spectacol, între public şi actori apărând un anumit tip de intimitate deoarece TAB oferă publicului o experienţă emoţională unică.

TAB este un teatru aflat în prima linie a ofensivei teatrelor independente deopotrivă producător de spectacole şi gazdă a unor evenimente de artă.


×