x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatru TV, de ziua lui Victor Rebengiuc

Teatru TV, de ziua lui Victor Rebengiuc

de Sebastian S. Eduard    |    09 Feb 2014   •   15:40
Teatru TV, de ziua lui Victor Rebengiuc

Astăzi, de ziua marelui actor Victor Rebengiuc, TVR 2 difuzează piesa “O scrisoare pierdută” de I.L Caragiale. TVR 2 îl aniversează pe maestrul Victor Rebengiuc prin difuzarea unui spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române şi preluat de la Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”. Telespectatorii vor putea urmări la TVR 2 şi online pe TVRplus.ro, luni, 10 februarie, de la ora 19:10, piesa “O scrisoare pierdută”, a cărei regie poartă semnătura unei personalităţi artistice care a marcat teatrul ultimului secol – Liviu Ciulei. În interpretarea personajelor comediei caragialeşti, lui Victor Rebengiuc i s-au alăturat alţi seniori ai artei teatrale româneşti: Mariana Mihuţ, Fory Etterle,  Petre Gheorghiu, Dem Rădulescu, Mircea Diaconu, Octavian Cotescu, Jean Reder, Simion Hetea, Ştefan Bănică Sr., Aurel Cioranu.

“Selecţia pieselor de teatru din Arhiva de Aur a Televiziunii Române este un prilej de readucere în viziunea şi în conştiinţa publicului a valorilor teatrului românesc”, spune Demeter Andras, coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR.

În seria capodoperelor din “Arhiva de Aur TVR” se înscrie şi “O scrisoare pierdută”, preluată de TVR în 1982, la zece ani de la premiera Teatrului “L.S. Bulandra”. Povestea scrisorii pierdute împlineşte anul acesta 130 de ani de la premiera absolută a piesei lui Caragiale, care a avut loc la 13 noiembrie 1884, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.


×