x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul "Anton Pann", Râmnicu-Vâlcea: Premiera cu "10 întrebări"

Teatrul "Anton Pann", Râmnicu-Vâlcea: Premiera cu "10 întrebări"

de Maria Sârbu    |    11 Oct 2012   •   22:53
Teatrul "Anton Pann", Râmnicu-Vâlcea: Premiera cu "10 întrebări"

Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu-Vâlcea, în parteneriat cu Magus Projects din Hamburg (Germania), a produs spectacolul "10 întrebări", a cărui premieră are loc astăzi, de la ora 19:00, la Sala Studio.

Textul este scris de Ana-Maria Bamberger, numele cărei a fost cunoscut atunci când în prima sa piesă a jucat Olga Tudorache. De fapt, Ana-Maria Bamberger a scris câteva piese pentru doamna Tudorache, montate la Bucureşti, marea actriţă deţinînd rolul principal în fiecare dintre acestea. Apoi textele dramatice ale lui Bamberger au început să fie tot mai cunoscute în Germania, acolo unde ea trăieşte şi lucrează ca medic, dar şi în alte părţi.

Autoarea şi-a anunţat prezenţa la premiera cu "10 întrebări", spectacol care poartă şi semnătura regizorului albanez Adonis Filipi, pe cea a scenografei lituaniene Jurate Racinskaite. Protagonista montării este actriţa Teatrului din Piteşti Luminiţa Borta.

În această monodramă, un fost medic anatomo-patolog, acum psiholog, Tina Toma, acordă un interviu. Răspunzând la 10 întrebări, care i s-au pus, Tina "se confruntă" cu un caz şocant din trecut. Acesta este firul băgat în ţesătura numită "drama femeii", femeia care încearcă să înţeleagă ce i s-a întâmplat şi să găsească soluţia pentru a putea continua viaţa.

Timp de 50 de minute, actriţa, căreia i-a fost încredinţat textul, va trebui să convingă publicul că "10 întrebări" merită să intre în repertoriul Teatrului "Anton Pann". Textul a fost montat şi la Teatrul Naţional Radiofonic, cu aceeşi interpretă. "10 întrebări" a stat şi la baza unei producţii pentru Brighton Fringe Festival, cu actriţa britanică Ginny Davies protagonistă.

×