x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul Gong e alături și de cei mai în vârstă din comunitatea noastră!

Teatrul Gong e alături și de cei mai în vârstă din comunitatea noastră!

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Mar 2020   •   13:51
Teatrul Gong e alături și de cei mai în vârstă din comunitatea noastră!

O parte din actorii și tehnicienii Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu vor citi povești prin telefon persoanelor singure, cu vârsta peste 65 de ani.

 

În contextul epidemiologiei cu noul coronavirus, pe perioada stării de urgență, angajații Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu vor încerca să fie alături de cei mai vulnerabili membrii din comunitate. „Doar împreună vom reuși să trecem peste ceea ce se întâmplă în jur! Ne-am propus să venim în sprijinul administrației locale, care depune eforturi pentru limitarea răspândirii acestui virus. Colaborăm, de asemenea, foarte bine cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu, pentru identificarea acelor persoane care s-ar putea bucura de un apel telefonic din partea noastră. Vom încerca să îi asigurăm pe cei mai în vârstă că nu sunt singuri în această perioadă și că au un prieten cu care pot conversa telefonic. În timpul stagiunii, s-a întâmplat să avem ca spectatori grupuri de seniori, fără nepoți, dar care se bucurau de spectacolele noastre pentru că le aduceau bucurie, după cum ne-au mărturisit. Sperăm să îi revedem și pe ei cât mai curând, sănătoși, la teatru!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

 

În acest moment, toate spectacolele și manifestările cu public ale Teatrului „Gong” sunt amânate pe perioadă nedeterminată. „Actorii și tehnicienii noștri lucrează pentru două noi spectacole și încercăm să repetăm cât mai eficient, în limitele date, atât la scenă, cât și de acasă.”, mai adaugă Adrian Tibu.

 

×