x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul Ţăndărică - scena itinerantă în Herăstrău

Teatrul Ţăndărică - scena itinerantă în Herăstrău

de Maria Sârbu    |    10 Iul 2012   •   15:35

In cadrul Festivalului de vara “Teatru, strada si copil' (31 mai – 16 septembrie), Teatrul de Animatie Tandarica se muta pana la sfarsitul acestei luni in Parcul Herastrau, Intr. Soseaua Nordului, unde va prezenta in matineu (sambata si duminica de la ora 11:00, iar in celelalte zile ale saptamanii de la ora 10:00) mai multe spectacole. Astfel, intre 14 si 29 iulie, actorii isi asteapta publicul zi de zi (cu exceptia zilei de luni), caci vor aduce pe scena itineranta personaje din basmele indragite atat de copii de diverse varste, cat si de maturi.

Spectacolele, din repertoriul teatrului, sunt adaptate tehnic pentru scena itineranta, fara sa-si piarda din calitate, dupa cum asigura directia Teatrului Tandarica.

Prima reprezentatie din seria lunii iulie in Herastrau (sambata, 14 iulie) va fi cu spectacolul “Lampa lui Alladin', dupa o poveste din “O mie si una de nopti', regia si scenariul apartinand lui Cristian Pepino. Printre interpreti se numara Marin Fagu/ Viorel Ionescu, Mihai Dumitrescu/ Ioan Brancu, Cristian Mitescu/ Dan Codreanu, Gratiela Ene/Angela Filipescu si altii. A doua zi, alti actori vor veni in fata spectatorilor cu “Alba ca zapada', dupa Fratii Grimm, adaptarea si regia fiind semnate de acelasi Cristian Pepino. Pe 17 iulie, scena va fi dominata de “Scufita rosie', in regia lui Gabriel Apostol. Vor urma: “Capra cu trei iezi', “Punguta cu doi bani', amandoua adaptari dupa Ion Creanga, “Mica Sirena', dupa Hans Christian Andersen, “Pacala' - un text de Cristian Pepino dupa motive populare, “Gulliver in Tara Piticilor, dupa Jonathan Swift, “Motanul incaltat', adaptare de Cristian Pepino dupa Charles Perrault, “Danila Prepeleac', adaptare dupa Ion Creanga, “Frumoasa si bestia', text si regie Cristian Pepino. Unele spectacole se vor juca de doua ori.

×