x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul Țăndărică transmite online, gratuit, spectacole pentru copii

Teatrul Țăndărică transmite online, gratuit, spectacole pentru copii

17 Mar 2020   •   10:53
Teatrul Țăndărică transmite online, gratuit, spectacole pentru copii

În contextul epidemiei de COVID-19, începând cu data de 17 martie, Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică va transmite gratuit online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială a instituției, https://www.facebook.com/teatrultandarica/.

Directorul Teatrului Țăndărică, Călin Mocanu, a explicat reprezentanților media această decizie: "Toate spectacolele noastre cu 3-4 camere și montate. Eu nu sunt adeptul spectacolului filmat, deloc, deloc, pentru că sunt înregistrate. Programul Teatrului Țăndărică va putea fi urmărit pe Facebook, ca și cum am juca la sală. Nu fac altceva decât să-i poftesc pe copiii de acasă, pentru că societatea este în criză, să se distreze oarecum cu un spectacol de calitatea celor jucate pe scenele Țăndărică, filmate că se pierde mult. Nu mergi la teatru ca la film, ci cu un fel de participare emoțională care nu există când te uiți de acasă la laptop. Dar există o mare nevoie de a scoate copilul din fața unui televizor și a unei tensiuni sociale care-i pot dăuna securității emoționale. Teatrul este o emoție, este o comunicare de la ochi la ochi și nu printr-un filtru. Dar pentru că suntem în această stare de alertă, în această emoție publică greu de controlat și pe care copilul o citește, eu nu vreau să-i afectez securitatea emoțională"

Programul spectacolelor transmise live de Teatrul Țăndărică este următorul:

 


Marți, 17 martie, 10:00 – "Copacul cu jucării", regia Liliana Gavrilescu
Miercuri, 18 martie, 10:00 – "Cei trei purceluși", regia Mihai Gruia Sandu
Joi, 19 martie, 10:00 – "Apolodor", regia Silvia Roman
Vineri, 20 martie, 10:00 - "Mica sirenă", regia Gabriel Apostol
Sâmbătă, 21 martie, 11:00 – "Rățușca cea urâtă", regia Gabriel Apostol
Duminica, 22 martie, 11:00 – "Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele", regia Ioan Brancu

Spectacolele vor fi disponibile în regim de transmisie live și vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată.

×
Subiecte în articol: teatrul tandarica