x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Tineri actori susţin Festivalul “Lyceum” de la Caracal

Tineri actori susţin Festivalul “Lyceum” de la Caracal

de Maria Sârbu    |    05 Noi 2013   •   17:54
Tineri actori susţin Festivalul “Lyceum” de la Caracal

Un grup de actori tineri, în frunte cu Vlad Zamfirescu, alcătuiesc juriul celei de-a V-a ediţii a Festivalului de teatru pentru tineret “Lyceum”, care se va desfăşura în perioada 7-10 noiembrie la Teatrul “Ştefan Iordache” din Caracal, în organizarea Primăriei şi a Centrului Cultural Municipal. Festivalul, care a fost întrerupt pentru o perioadă şi acum reluat, are două secţiuni: Grup şi Individual. Regizorul Florin Beciu a selectat şase spectacole şi 15 recitaluri din licee din ţară. Pentru participanţi vor fi şi ateliere de lucru, la care ei vor fi iniţiaţi în arta spectacolului de actori invitaţi. Programul cuprinde şi proiecţia filmului “Love Building”, iar cei trei protagonişti ai acestei pelicule, Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, precum şi alţi actori din distribuţie, vor avea discuţii cu liceenii.

În una din zile, va fi organizată întâlnirea cu tema “Teatrul şi tinerii”, pentru actorii-elevi, care vor sta faţă în faţă cu actorii Vlad Zamfirescu, Beatrice Meda, Alina Chiriac, Ionuţ Anghel şi Ioana Călin.

În ultima zi, după decernarea premiilor, va fi prezentat spectacolul invitat “Pisica verde”, o producţie UNATC, care a câştigat în acest an Premiul la secţiunea Grup a Galei Tânărului Actor HOP.

În competiţie vor fi liceeni din Corabia, Craiova, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Caracal, Drăgăneşti-Olt, Balş etc.
Potrivit regulamentului Festivalului “Lyceum”, există la Caracal “o preocupare permanentă de a descoperi talente în generosul spaţiu” al edificiului denumit de peste o sută de ani “Teatrul Naţional”. Pentru că există “o zestre teatrală” prin activitatea pe care a avut-o acest teatru de-a lungul timpului, datorită trupelor invitate, cu actori profesionişti sau amatori, dar şi pentru că se organizează de trei ani un minunat festival de teatru, iniţiat de Mişcarea de Rezistenţă, la care sunt invitate valoroase spectacole din Bucureşti, şi nu numai, publicul obişnuindu-se cu valorile acestei arte, s-a lansat această “provocare pentru tinerii care au înclinaţii şi dragoste pentru teatru”: Festivalul “Lyceum”.

×
Subiecte în articol: Teatru Caracal