x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru TNB, la final de stagiune

TNB, la final de stagiune

de Maria Sârbu    |    11 Mai 2011   •   20:31
TNB, la final de stagiune
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

164948-bogdan-chesaru-intact-20110410114221006.jpgConferinţa de presă de ieri, organizată de conducerea Teatrului Na­ţional Bucureşti pentru a anunţa proiectele de la sfârşitul acestei sta­giuni, precum şi etapele lucrărilor de conso­lidare şi optimizare funcţională a clădirii TNB începute în luna martie, a avut un preambul inedit. Pe Scena Mare a fost prezentat un spectacol, de 17 mi­nute, cu instalaţii teh­nice, regizat de Vlad Stănescu.

Directorul instituţiei, Ion Caramitru (foto), a spus, referitor la această idee, de a aduce în „faţă” instalaţiile-scenografie, că în perspectiva terminării lucrărilor de modernizare şi de repunere în operă a Teatrului Naţional, acest spectacol să fie ca un final de stagiune, aşa cum se întâmplă şi la Teatrul Naţional din Londra, şi la alte teatre mari din lume.

Sala a fost aproape plină, iar echipa tehnică, cea fără de care un spectacol de teatru nu poate fi realizat, a fost aplaudată pentru inedita creaţie.

Conferinţa propriu-zisă l-a avut protagonist, alături de Caramitru, pe arhitectul Romeo Belea – autorul proiectului clădirii Naţionalului. Au venit şi reprezentanţi ai firmei care execută lucrările. S-a vorbit despre reconfigurarea sălilor de spectacol actuale şi despre cele noi; despre amenajarea pentru public a teraselor clădirii; despre refuncţionalizarea spaţiului public din clădire. TNB este în schele. În aproape trei ani, clădirea va avea o altă înfăţişare. Şi interiorul va arăta altfel. Într-o primă etapă se va înlătura actuala faţadă (înălţată ulterior construirii clădirii) şi se va reveni la rezolvarea structurii iniţiale.

×
Subiecte în articol: teatru