x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Un nou director al Teatrului "Stela Popescu"

Un nou director al Teatrului "Stela Popescu"

02 Apr 2021   •   09:23
Un nou director al Teatrului "Stela Popescu"
Sursa foto: pixabay.com

Actorul Cristian Şofron a devenit noul director al Teatrului "Stela Popescu", transmite instituția.

"Sper să contribui prin experienţa pe care o am la dezvoltarea Teatrului 'Stela Popescu' din punct de vedere repertorial, la evoluţia personalităţii pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureştean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureştene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine", a spus acesta.

Artistul a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director la Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" (2009-2017), consultant artistic al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Bucureşti (2009-2011) şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa (2005-2007).
           
În anul 2012 a primit Premiul de Excelenţă pentru Întreaga Activitate a Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România și în 2013 a fost distins cu Premiul pentru Întreaga Activitate al Uniunii Cineaştilor din România.

A debutat în film la 10 ani, iar în teatru la 9 ani. Joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi a colaborat cu regizorii Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski, Alexandru Dabija. 

Teatrul "Stela Popescu" a fost înființat în 2016, prin hotărârea Consiliului General al Municipiului București.

×
Subiecte în articol: criistian sofron